Hlavní obsah

Davenportová vrátila Martinezové porážky i s úroky

PRAHA

Až na sedmý pokus dokázala Lindsay Davenportová porazit na Grand Slamu Conchitu Martinezovou. Americká tenistka v úterním prvním kole Australian Open vrátila Španělce předešlé prohry i s úroky a bývalou vítězku Wimbledonu vyprovodila z kurtu po setech 6:1 a 6:0. Bez větších problémů zvládli druhý hrací den své zápasy prvního kola také všichni další favorité.

Článek

Do druhého kola v Melbourne postoupila domácí hvězda Lleyton Hewitt, turnajová dvojka Andy Roddick i jeho americká krajanka Venus Williamsová.

Osmadvacetiletá Davenportová chtěla po loňské sezoně skončit, ale na závěr roku se stala světovou jedničkou, a proto své rozhodnutí změnila. V Austrálii je nejvýše nasazenou a úvodní duel zvládla bez příznaků nemoci, kvůli které se odhlásila minulý týden ze Sydney. "Cítila jsem se skvěle," řekla po utkání.

Davenportová před zápasem doufala

Přitom k utkání nastupovala trochu nejistě, jelikož Martinezová dosud byla jejím grandslamovým osudem. S touto Španělkou prohrála na Grand Slamu už šestkrát (Wimbledon 1994, Australian Open 1995, 1996 a 1998, French Open 1996 a 2003). "Mnohokrát mě porazila, ale doufala jsem, že teď jsem lepší," řekla Američanka po výhře. V druhém setu Martinezové povolila jen sedm míčů.

V druhém kole se pokusí Davenportové klást větší odpor česká hráčka Michaela Paštiková. "Nic moc o ní nevím, ale věci se mění. Stále se objevují nové hráčky a já jsem na turnajích méně a méně," vysvětlila vítězka Australian Open z roku 2000.

Přehršel chyb nasekala Venus Williamsová, ale přesto se dokázala posunout do druhého kola po výhře nad Řekyní Eleni Daniiliduovou. "Neměla jsem nejlepší rytmus hry a chyb tam bylo zvláště v druhém setu trochu moc," věděla osmá nasazená Williamsová, že nehrála nejlépe. Zápas ukončila s 26 nevynucenými chybami a jen 17 vítěznými údery. "Bude lépe," věřila.

Roddick se rozjížděl pomalu

Roddick se pomaleji rozjížděl, ale Irakliho Labadzeho z Gruzie pak převálcoval ve třech setech. "Uznávám, nebyl to v prvním setu moc pohledný tenis, ale ty další dva už ano," řekl Američan, který nastřílel 11 es.

"To nejlepší si raději nechám až na důležitější zápasy," řekl Roddick. Lepší formu už bude muset ukázat v druhém kole proti Gregu Rusedskému z Velké Británie. "Je nepříjemný na každém povrchu, bude to bitva," řekl Roddick.

V posledním utkání dne potěšil fanoušky postupem Hewitt. Arnaudu Clementovi nepovolil v dvouhodinovém klání téměř nic, sám soupeře připravil pětkrát o servis a potvrdil, že to na Francouze umí. Vyhrál už osmý zápas a ani jednou neprohrál. "Ale je to nebezpečný soupeř, snadné to nebylo," řekl Hewitt, australská naděje na domácího vítěze dvouhry mužů po dlouhých 29 letech.

Hewitt se ovšem v Melbourne nikdy nedostal přes čtvrté kolo. Vítěz US Open 2001 a Wimbledonu o rok později nejvíce touží vyhrát na domácí půdě. "Je to obrovská motivace. Tenhle cíl bych rád splnil," přitakal Hewitt. Jeho největším sokem je momentální jednička Švýcar Roger Federer. "Teď z něj strach nemám," řekl Hewitt, který se může s Federerem střetnout až ve finále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články