Hlavní obsah

Bolavá záda vyřadila Murrayho z tenisového Roland Garros. Hrát nebude ani Del Potro

Londýn
Aktualizováno

Světová dvojka tenisového žebříčku Andy Murray vynechá antukový grandslam v Paříži. Skotský svěřenec Ivana Lendla nedohrál kvůli problémům se zády turnaj Masters v Římě, ale začátek sezóny na trávě od 10. června by chtěl stihnout. V Paříži nebude kvůli zdravotním potížím hrát ani světová sedmička Juan Martín del Potro z Argentiny.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Andy Murray byl na turnaji v Římě několikrát ošetřován.

Článek

"Bylo to opravdu těžké rozhodnutí, v Paříži hraju rád. Ale po lékařském vyšetření se ukázalo, že nejsem dostatečně fit na to, abych se tam představil," uvedl Murray v tiskovém prohlášení. "Nyní se budu soustředit na to, abych se vrátil na kurty co nejdříve," dodal olympijský vítěz a šampión z US Open.

Murray minulý týden v den svých 26. narozenin odstoupil v Římě z utkání druhého kola proti Španělu Marcelu Granollersovi. Už tehdy tvrdil, že jeho účast v Paříži je ohrožená.

Roland Garros, na němž měl Murray obhajovat loňskou čtvrtfinálovou účast, začne v neděli. Pro britského tenistu to bude první vynechaný grandslam od Wimbledonu 2007, kde nehrál kvůli zraněnému zápěstí.

Přípravu na letošní Wimbledon by měl Murray zahájit 10. června na trávě v Queen's Clubu.

Grandslamová Paříž bude ochuzena i o dalšího loňského čtvrtfinalistu a hráče světové desítky Del Potra, jenž se nestačí zotavit z virového onemocnění. Vítěz US Open z roku 2009 odletěl domů do Argentiny po vyřazení v Římě a ve středu oznámil, že Roland Garros vynechá. "Je smutné, že přijdu o tak důležitý turnaj, který jsem vždycky chtěl vyhrát," citoval ho web deníku Ultima Hora.

Reklama

Související témata: