Hlavní obsah

Na Australian Open bojují i sourozenci

MELBOURNE

Souboje tenistů na Australian Open slibují kromě napínavých bitev favoritů i setkání rodinných členů. A to nejen v pozici rodičů, kteří pečlivě sledují své ratolesti během tréninků a starají se jim o zázemí. Když se diváci v rozlosování turnaje setkají se stejnými příjmeními, v tom případě si mohou být jisti, že jde o sourozence.

Článek

Na tom ostatně není nic divného, vždyť tenisové sourozence bylo možno vidět na Australian Open i v minulosti. Hrávali zde například bratři John a Patrick McEnroeové, nebo Andrej Medveděv a jeho sestra Natalja či úspěšní čeští reprezentanti Helena Suková a Cyril Suk.

Těmi nejznámějšími sourozenci současnosti jsou bezesporu sestry Williamsovy - Serena i Venus patří mezi absolutní ženskou špičku. V mužské čtyřhře zase sbírají velké úspěchy další Američané - bratři Bob a Mike Bryanové. Mluvit se začíná i o Dinaře Safinové, mladší sestře známějšího Marata Safina.

Oba členové rodiny Safinů mají mimochodem za sebou na Australian Open druhé kolo dvouhry. Tenisovou hlavou rodiny je maminka, která obě své ratolesti trénuje, Marat se zase o sestřičku stará při světových turnajích a pomáhá ji zařizovat všechny věci kolem.

Dinaru Safinovou bratrovy úspěchy zavazují

"Jsme pořád spolu," potvrzuje na oficiálních stránkách Australian Open Dinara Safinová, pro niž už dvouhra skončila po prohře s Amélií Mauresmovou. Ještě ale hraje čtyřhru se Španělkou Garriguesovou. To zkušenější Marat si po výhře nad Bohdanem Ulihrachem vybojoval postup do třetího kola.

"Marat mi občas radí s moji hrou a pomáhá se spoustou zařizování na turnajích," nemůže si bratra vynachválit Dinara. "Občas na sobě cítím trochu tlaku díky tomu, že jsem sestra ´toho slavného Safina´, a snažím se být stejně dobrá. Ale spíš mi to možná trochu svazuje ruce," přiznává.

Pár Blackových pokračuje

Zatímco Safinovi jdou na kurtech každý svou cestou, jelikož Marat čtyřhru hraje jen výjimečně, bratři Mike a Bob Bryanové mají v mužském deblu opět nejvyšší cíle. Mezi úspěšné deblové páry kdysi patřili i bratři Blackové ze Zimbabwe. Když starší Byron s tenisem praštil, nezůstal mladší Wayne sám a začal hrát smíšenou čtyřhru se sestrou Carou. Figurují i v letošním Australian Open stejně jako australské sestry Evie a Daniella Dominikovicovy v ženské čtyřhře.

Kromě sourozenců je ostatně v Melbourne možné rozpoznat i jména povědomá z nedávné minulosti. Michaella Krajiceková je mladší sestra bývalého wimbledonského vítěze Richarda Krajiceka. Do ženské dvouhry je přihlášena i mladší sestra MaliVaie Washingtona Mashona.

Reklama