Hlavní obsah

Vaidišová se peskovala za hloupé chyby

MELBOURNE

Tenistka Nicole Vaidišová se rozloučila s dvouhrou na grandslamovém Australian Open, ale v zápase třetího kola proti světové jedničce Lindsay Davenportové z USA potvrdila, že patří k vycházejícím hvězdám. Podle komentátorů byl duel patnáctileté Češky s favorizovanou Američankou vyrovnaný a Davenportové v něm zajistila úspěch především větší zkušenost.

Článek

"Měla jsem několik šancí, které jsem zbytečně promarnila hloupýma chybama," řekla po utkání novinářům Vaidišová, která hrála v Melbourne teprve druhý grandslamový turnaj. "Davenportová zvedla neskutečně svoji hru, zatímco já při možnosti brejku ne, a to byl ten rozdíl," řekla tenistka, která nevyužila ani jeden ze čtyř brejkbolů při soupeřčině podání.

Hrálo se hodinu a čtyři minuty a Vaidišová se prezentovala třemi esy, čtyřmi dvojchybami a 15 vítěznými míči. "Nehrála jsem špatně. Nemůžu říct, že by to byl špatný zápas, ale dělala jsem zbytečně hodně chyb," poukázala na 26 zkažených míčů. "Pracuju na tom, abych jí brzo vyrovnala a porážela," dodala Vaidišová.

Proti světové jedničce už podruhé

Vaidišová, kterou trénuje nevlastní otec Aleš Kodat, brala zápas jako velkou zkušenost, ale druhý největší dvorec v Melbourne Parku Vodafone arénu opouštěla zklamaná. "Vždycky jdu zvítězit, ne si jen zahrát. A dnes jsem prohrála," řekla.

Nejlepší česká tenistka minulého roku podle ankety Zlatý kanár si podruhé za sebou na grandslamu zahrála s první hráčkou světa. Na US Open v září uhrála proti Justine Heninové-Hardennové z Belgie o game méně, ale v druhém setu tehdy vedla 4:1. "Myslím, že to byly úplně jiné zápasy. V New Yorku jsme hrály obě hodně špatně. S Lindsay to byl pohlednější zápas. Bylo pár hezkých výměn, a proto jsem určitě spokojenější," uvedla Vaidišová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík