Hlavní obsah

Kvitová - Rezaiová 6:3, 4:6, 6:2Kvitová s Cetkovskou na French Open postupují, dalších pět Čechů končí

Paříž
Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová porazila v prvním kole French Open po boji domácí Aravane Rezaiovou 6:3, 4:6, 6:2. Rodačka z Bílovce zvládla roli favoritky, přestože měla v zápase problémy na podání a dopustila se řady nevynucených chyb. Příští soupeřkou světové sedmičky bude Číňanka Šuaj Pcheng. Už do třetího kola postoupila Petra Cetkovská, která vyřadila devatenáctou nasazenou Anastasii Pavljučenkovou po setech 7:5, 2:6 a 6:4. Další čestí zástupci Zakopalová, Záhlavová, Hradecká, Šafářová a Hájek na turnaji končí.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Vítězné gesto české tenistky Petry Kvitové.

Článek
Fotogalerie

Kvitová se na kurtu Suzanne Lenglenové trápila na servisu, ztratila ho hned šestkrát. V přestřelkách od zadní čáry udělaly obě hráčky 32 nevynucených chyb a rodačka z Bílovce rozhodla lepším returnem. Tím forhendovým duel při prvním mečbolu ukončila, a oplatila tak francouzské soupeřce tři roky starou porážku.

"Na první kolo to byl těžký zápas, protože Aravane hrála velmi dobře, rychle a agresivně. Musela jsem bojovat o každý míč a doufám, že v Paříži předvedu svůj letošní nejlepší tenis," řekla Kvitová v rozhovoru na dvorci.

V druhém kole bude hrát Kvitové nejspíš již ve čtvrtek, protože zápas s Rezaiovou byl kvůli dešti o den posunut. "To není problém, na to jsme z turnajů zvyklé," řekla česká tenistka, která se střetne s Číňankou Šuaj Pcheng.

Cetkovstou čeká Italka Vinciová

Cetkovská, která hraje teprve třetí zápas po skoro roční pauze, vzala Pavljučenkovové šestkrát servis a udělala jen devatenáct nevynucených chyb, zatímco svěřenkyně Martiny Hingisové čtyřicet. V utkání o osmifinále se Cetkovská střetne s patnáctou nasazenou Robertou Vinciovou z Itálie.

Šafářová prohrála po boji s Američankou Jamie Hamptonovou 6:7, 6:3, 7:9 a poprvé od roku 2006 vypadla na French Open už v 1. kole.

Loňská osmifinalistka a 23. nasazená Zakopalová, kterou v antukové sezoně trápily zdravotní problémy a teprve po měsíci se cítila dobře, prohrála s Kaiou Kanepiovou z Estonska 6:7 a 2:6. "Když v prvním kole nastoupí loňská čtvrtfinalistka a osmifinalistka, 24. a 26. hráčka světa, to byla strašná smůla," řekla Zakopalová po porážce s Kanepiovou, která minulý týden vyhrála turnaj v Bruselu. "Byla sebevědomá a v důležitých momentech zahrála líp," uznala Zakopalová.

Záhlavová podlehla Němce Annice Beckové 2:6 a 1:6. "Rozhodlo pár míčů. Problém byla spíš koncentrace, co mi vypadla," řekla Záhlavová. Hradeckou vyřadila sedmnáctiletá Australanka Ashleigh Bartyová po setech 5:7, 6:2 a 1:6.

Hájek bojoval s favorizovaný Querreym, měl šance ve druhém i třetím setu, ale výhody brejků neudržel a zápas ztratil po setech 4:6, 5:7 a 4:6.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 21,017.000 eur):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Querrey (18-USA) - Hájek (ČR) 6:4, 7:5, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Granollers, M. López (2-Šp.) - Levinský, Lu Yen-Hsun (ČR/Tchaj-wan) 4:2 skreč.
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (7-ČR) - Rezaiová (Fr.) 6:3, 4:6, 6:2
Becková (Něm.) - Záhlavová (ČR) 6:2, 6:1
Kanepiová (Est.) - Zakopalová (23-ČR) 7:6 (7:3), 6:2
Bartyová (Austr.) - Hradecká (ČR) 7:5, 2:6, 6:1
Hamptonová (USA) - Šafářová (25-ČR) 7:6 (7:5), 3:6, 9:7
2. kolo:
Cetkovská (ČR) - Pavljučenkovová (19-Rus.) 7:5, 2:6, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Grönefeldová (9-ČR/Něm.) - Bertensová, Mariaová (Niz./Něm.) 6:4, 6:4
Kingová, Niculescuová (USA/Rum.) - Birnerová, Vögeleová (ČR/Švýc.) 2:6, 7:5, 6:2
Petrovová, Srebotniková (3-Rus./Slovin.) - Uhlířová, Grandinová (ČR/JAR) 6:3, 6:0.
Ostatní výsledky French Open zde.

Reklama

Související témata: