Hlavní obsah

Výhra se počítá, řekla Kvitová po prvním kole v Paříži

Paříž

Tenistka Petra Kvitová splnila povinnost a vyhrála první kolo grandslamového Roland Garros v Paříži. Světová sedmička ale měla s domácí Aravane Rezaiovou, až 185. hráčkou žebříčku, dost práce a zvítězila 2:1 na sety.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Česká jednička Petra Kvitová porazila v prvním kole French Open domácí Aravanu Rezaiovou.

Článek

"Věděla jsem, že to nebude jednoduché," řekla loňská semifinalistka Kvitová českým novinářům. "Ale zvládla jsem to, první kolo je vždy těžké. Tahle výhra se počítá," oddechla si svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Rezaiová, kdysi světová patnáctka, hrála riskantně a dostávala českou jedničku často do úzkých. "Nečekala jsem, že se bude tak dobře hýbat. Když to někdy natáhla, já jsem byla v defenzivě, což se úplně nemělo stávat. Pamatuju si, když ještě Aravane hrála hodně dobře, a někde to v ní je," řekla Kvitová o Francouzce.

Šest dvojchyb? To není tak hrozné

Kvitová měla dobře rozjetý druhý set, ale náskok neudržela a musela o postup bojovat v třetí sadě. Rozhodující set zvládla. "Musela jsem začít zase tlačit. Chodit do returnu a dostávat ji pod tlak od prvního míče," uvedla tenistka.

Kvitová se v současnosti potýká se servisem. Celkem už letos udělala 187 dvojchyb v 37 zápasech, v utkání s Rezaiovou jich měla šest. "Na tři sety to není tak hrozné, ale je to číslo, které by se tam nemělo objevovat," podotkla.

V podvědomí servis trápí

V sezóně řešila problém s levým ramenem, ale to už je v pořádku. "Někde v podvědomí mě servis asi trochu trápí. Vím, že nebyl v poslední době úplně dobrý, a psychicky se to špatně odblokovává. Spíš se bojím, že dám dvojchybu. Ne že bych s tím šla na servis, ale někdy mi to tam bohužel blikne," řekla Kvitová.

Hra Kvitové je ve srovnání s loňským a hlavně předloňským rokem, kdy vyhrála Wimbledon, i o něco opatrnější. Vítězných míčů je méně. "Občas do míčů nejdu, jak jsem chodívala, a snažím se to jen obehrát. Někdy skutečně chybí moje klasická hra, abych do nalitého míče šla naplno a nehrála ho jenom zpátky," uznala.

V tréninku přitom Kvitová podle svých slov hraje dobře a z nahraného míče trefuje vítězné údery. "Ale v zápase to sem tam chybí," poznamenala. Proti Číňance Šuaj Pcheng bude v druhém kole pařížského turnaje vítězné míče potřebovat.

Reklama

Související témata: