Hlavní obsah

Zuřící Safin udolal své démony i Rochuse

MELBOURNE

Marat Safin znovu dokázal, že ledová tvář a sebeovládání není jeho silnou stránkou. Ruský tenista v osmifinálovém duelu na Australian Open "ztrestal" raketu, za což si vysloužil důrazné varování od rozhodčího, svého soupeře Oliviera Rochuse však nakonec udolal ve čtyřech setech a postoupil do čtvrtfinále.

Článek

"Safin přemohl své démony i Rochuse," popisovali Safinovo trápení komentátoři. Dvojnásobný melbournský finalista prohrál s Belgičanem první set 4:6, pak však zabojoval a díky vyhranému tie-breaku vyrovnal stav.

Stále však nebyl spokojen a jeho frustrace vyvrcholila v páté hře třetího setu, když neproměnil tři brejkboly. Safin několikrát hodil raketou o zem a když ani to nestačilo, rozmlátil ji o skříňku na chlazené nápoje. Umpirový rozhodčí ho však pouze varoval, trestný fiftýn nakonec nebyl potřeba.

"Byl jsem docela vytočený, protože jsem potřeboval brejkbol. Když se mi to nepodařilo, věděl jsem, že to pro něj může být výhoda," říkal po zápase Safin, jenž sebral Rochusovi podání až na šestnáctý pokus. Ruský favorit poté třetí a čtvrtý set vyhrál v tie-breacích a může se těšit na duel se Slovákem Dominikem Hrbatým.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články