Hlavní obsah

Nezvládl jsem to. Přehrál mě, přiznal Rosol po porážce s Fogninim

Paříž

Po špatném výkonu a v nepříjemných chladných a deštivých podmínkách se tenista Lukáš Rosol rozloučil s Roland Garros. Druhý grandslam sezóny pro českou dvojku po prohře 2:6, 6:7, 6:2, 1:6 s Italem Fabiem Fogninim skončil ve druhém kole.

Foto: Michel Spingler, ČTK/AP

Tenista Lukáš Rosol na svého soupeře Fabia Fogniniho z Itálie nestačil.

Článek

"Tohle není nejlepší pro moji hru. Potřeboval jsem trochu víc stupňů, ale podmínky byly pro oba stejné. A on mě přehrál," řekl Rosol českým novinářům po prohře se sedmadvacátým nasazeným hráčem v utkání přerušeném deštěm.

Rosol udělal 51 nevynucených chyb, skoro o 20 více než soupeř. Navíc si hned čtyřikrát prohrál podání. "Zahrál jsem špatně. Věřím, že příště mu to vrátím," řekl zklamaně Rosol. "Chtěl jsem dát do zápasu vše. Dva sety jsem zahrál jakžtakž, ve třetím se trošku rozehrál, ale ve čtvrtém mě trochu přejel," popsal průběh.

Chladno a déšť hrálo podle Rosola do karet Italovi. "Nebudu se vymlouvat. Já jsem to prostě nezvládl jako on, asi je zkušenější," uvažoval tenista. Přitom cítil šanci na postup. "To ano, ale čekal jsem, že předvedu víc," litoval Rosol.

Prohrou Rosol přišel o možnost zahrát si ve třetím kole nejspíše s Rafaelem Nadalem. Znovu by se tak střetl se Španělem, kterého loni nečekaně vyřadil ve druhém kole Wimbledonu. "Já se na další kolo vůbec nedíval," řekl.

Rosol byl posledním českým zástupcem ve dvouhře mužů, už v prvním kole skončili Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem, ve druhém Jan Hájek.

Reklama

Související témata: