Hlavní obsah

McEnroe podpořil Gulbise: Špičkoví tenisté jsou nudní. Už to není, jako když mě vytočil Lendl

Kritická slova lotyšského tenisty Ernestse Gulbise na adresu špičkových hráčů, kteří podle něj „postrádají strhující charakter“ a jsou nudní, vzbudila poměrně velký ohlas. Není moc překvapivé, že jeho tvrzení veřejně podpořil legendární bouřlivák John McEnroe, jenž rovněž v současném tenisu postrádá více emocí.

Foto: Juan Medina, Reuters

Snažím se dávat poctivé odpovědi, které jsou ale většinou dost nudné, připouští Andy Murray.

Článek

Sedminásobný grandslamový šampión se netají obdivem k tenisovým schopnostem nejlepších hráčů současnosti, ale nelíbí se mu až příliš srdečné chování mezi nimi. „Nebudu nesouhlasit s tím, že by bylo fajn, kdyby to bylo celé trochu ostřejší. Cítím ale, že to není jejich styl, je pro ně těžké se takhle projevovat," myslí si McEnroe, jenž spolukomentuje pro britskou BBC.

„Nejsem si jistý, co se děje pod povrchem, ale nezdá se mi, že by to bylo jako v dobách, kdy to vybublalo třeba mezi mnou a Lendlem nebo Connorsem. Ale třeba s Borgem jsem vycházel v pohodě, a to býval můj velký rival. Neznamená to, že musíte jeden druhého nenávidět," pokračovala bývalá světová jednička.

McEnroe: O Murraym v USA lidé nic neví

Uhlazenost současných hvězd podle McEnroea trochu obírá diváky o zážitek. „Nechci úplně říct, že je to součást hodnoty té zábavy, ale je to způsob, jak fanoušky více vtáhnout. Oni respektují atletičnost, skvělé údery, ale vlastně mezi hráči nevidí velké rozdíly. Nejsem si jistý, co lidé třeba v Británii vědí o Andym Murraym, ale určitě si myslím, že o něm téměř nic nevědí v USA," poukázal na fakt, že je pro příznivce možná těžší se s jednotlivými hráči nějak hlouběji identifikovat.

S Gulbisem překvapivě částečně souhlasí i terče jeho kritiky Federer a Murray. „Abych byl upřímný, po těch letech je pro mě docela těžké se na tiskovkách otevřít a být samá sranda. Snažím se dávat poctivé odpovědi, které jsou ale většinou dost nudné," připustil Murray.

Federer si zase postěžoval, že se stal součástí mediální mašinérie, je nucen dávat obrovské množství rozhovorů a není tedy divu, že odpovědi jsou často nemastné neslané.

Reklama

Související témata: