Hlavní obsah

Co je s Kvitovou? Chybí sebevědomí. Naděje upíná k Wimbledonu

Praha

French Open je třetím grandslamovým turnajem v řadě, v němž Petra Kvitová skončila dřív, než by podle svého žebříčkového postavení měla. Na Roland Garros ztroskotala překvapivě už ve 3. kole na Američance Hamptonové a kritikům poskytla svými výkony na pařížské antuce dostatek střeliva.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová se dál trápí.

Článek

V podání českých tenistů to byl nejhorší grandslam od US Open 2011. Jen dva postupy do 3. kola a v něm výbuch poslední české zástupkyně v pavouku dvouhry. „Bojovala jsem, ale nic to nepřineslo," povzdechla si třiadvacetiletá hráčka po výsledku 1:6, 6:7.

SebevědomíPřed dvěma lety byla víra ve vlastní schopnosti totální zbraní Kvitové, která se nevzdávala za žádné situace. Odvracela brejkboly, setboly, mečboly, bojovností deptala soupeřky. Jenže nyní je v koncích. „Necítím, že bych do toho šla a pálila tak jako roky předtím. Jsem prostě v jiné situaci, hodně se ode mě čeká. A sebevědomí mi nedodá, když mi údery nechodí jako dřív," řekla po sobotním duelu.

Fyzická kondice

„Za poslední týdny jsem zvládala hodně tříseťáků a šlo to," tvrdila před začátkem turnaje Kvitová, která nyní spolupracuje se slovenským kondičním trenérem Kristiánem Bajzou. Ten ale do Francie nedorazil. „Má nějakou práci. Předběžně jsme byli domluveni, že pojede, ale něco do toho vlezlo," líčila tenistka. Pozoruhodné vysvětlení.

Žebříček

V Paříži si před rokem zahrála semifinále, a tak kvůli předčasnému konci přijde o 740 bodů, což bude znamenat propad o jedno místo na 8. příčku světového žebříčku. V letošním počítání pro účast na Turnaji mistryň je česká jednička ale v tuto chvíli ještě stále sedmá.

Naděje

Travnatý povrch má na hru Kvitové vždy blahodárný vliv. I ona věří, že ve Wimbledonu, jenž začíná 24. června, pookřeje psychicky i výsledkově. Však tu kromě předloňského triumfu hrála v roce 2010 semifinále a loni čtvrtfinále. „Zatnu zuby a půjdu trénovat, aby byla tráva lepší," řekla s nadějí v hlase.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori