Hlavní obsah

Hingisová se pokusí vrátit k tenisu

MELBOURNE

Bývalá světová jednička ženského tenisu Martina Hingisová plánuje návrat na kurty. Reprezentantka Švýcarska s česko-slovenskými kořeny si chce na konci ledna zahrát na turnaji v thajské Pattayi. Naposledy přitom čtyřiadvacetiletá tenistka hrála vrcholový turnaj okruhu WTA v roce 2002, poté její kariéru zastavily dvě operace kotníků.

Foto: Internet

Martina Hingisová

Článek

Turnaj v Pattayi startující 31. ledna Hingisová vybrala záměrně. Na tomto podniku totiž organizátoři hodlají vybrat peníze pro několik thajských charitativních organizací. Od nich by částky měly putovat na pomoc ženám a dětem, které po katastrofě v Asii na přelomu roku postihly zdravotní potíže nebo přišly o majetek či střechu nad hlavou.

Bude Hingisová znovu pravidelně hrát na okruhu WTA?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Čtyřiadvacetiletá Hingisová ukončila kariéru v roce 2002, kdy se musela podrobit operacím obou kotníků. I ve svých tehdejších 22 letech ale dokázala více než většina tenistek před ní. Třikrát vyhrála Australian Open a jednou Wimbledon a US Open. V březnu 1997 se stala nejmladší světovou jedničkou historie, když ji bylo pouhých šestnáct let.

Na návrat se Hingisová připravuje už dva měsíce ve Švýcarsku, kde polyká tréninkové dávky pod přísným dohledem matky Melanie. "Turnaj v Pattayi bude takový test. Netuším, jak bude moje tělo znovu reagovat na zátěž," prohlásila tenistka. "Momentálně jsem trochu jakoby "zrezivělá", a kotníky trochu bolí, ale věřím, že se to srovná," dodala Hingisová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články