Hlavní obsah

Tenisový challenger v Praze těsně unikl vodě a bude se hrát

Praha

Tenisový challenger na pražské Štvanici záplavy nezhatily. Kurty areálu I. ČLTK Praha jen těsně unikly vodě z rozvodněné Vltavy a hlavní soutěž Prague Open 2013 by Advantage Cars začne v úterý a vyvrcholí v neděli.

Foto: Christian Alminana, ČTK/AP

Albert Montanes si zahraje v Praze.

Článek

"Dobrá zpráva je, že kurty na Štvanici vodě unikly a jsou v pořádku. I když to bylo o chlup, voda se na ně nevylila," řekl dnes ředitel turnaje Vladislav Šavrda.

Pražský challenger, který má dotaci 42 500 eur (zhruba milión korun), začne v neděli a v pondělí kvalifikací na dvorcích TK Spojů. "Na ostrov nás pustí až v sobotu, proto se kvalifikace uskuteční tam. Hlavní soutěž začne v úterý na Štvanici," řekl Šavrda.

Jedničkou turnaje by měl být Španěl Albert Montaňés (47. v žebříčku ATP), který před Roland Garros vyhrál turnaj ATP v Nice. Mezi přihlášenými jsou i Rakušan Andreas Haider-Maurer (105.), Ital Filippo Volandri (111.) nebo Wayne Odesnik z USA (113.).

Z českých hráčů se přihlásil Jan Mertl (193.). Divokou kartu od pořadatelů dostal třeba Robin Staněk a dvě má k dispozici tenisový svaz.

Loni turnaj, který se z květnového termínu přesunul na červen, vyhrál Argentinec Horacio Zeballos. O rok dříve zvítězil domácí Lukáš Rosol.

Reklama