Hlavní obsah

Tenista Berdych se stal hvězdou sociální sítě

Londýn

Slavný Švýcar Roger Federer ani obletovaná ruská hvězda Maria Šarapovová nestačí, tenista Tomáš Berdych oba válcuje na sociální síti. Od minulého týdne je na Twitteru a příspěvků a reakcí má za týden 200.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Český tenista Tomáš Berdych.

Článek

Berdych dosud psal své postřehy na Facebook, kam také umisťoval fotografie a reagoval na vzkazy fanoušků, ale před týdnem se přihlásil na Twitter a jen za první den měl 76 zpráv. "Je to sranda, senzační," řekl Berdych ve středu v londýnském Queen's Clubu. "Na Facebook mi trvalo dlouho něco dát, tak jsem zkusil Twitter a jde to skvěle," usmál se.

Na Facebooku má Berdych od října 2010 okolo 35 tisíc fanoušků. Na Twitteru jich už ve středu překonal deset tisíc, z čehož byl šestý hráč světa překvapený.

Faktem je, že je Berdych na sítích hodně aktivní. Dává na Twitter fotky své i okolí, odkazy na písničky, komentuje události a často reaguje na dotazy příznivců. "Mám modrý palec, jak moc píšu," napsal a vyfotil se s prstem zabarveným od inkoustu.

Ve srovnání s dvoustovkou tweetů sedmadvacetiletého hráče za sedm dnů další elitní tenisté zaostávají. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer za tři týdny napsal 21 tweetů, Šarapovová od ledna 234.

"Je to moje určitá nezkušenost s Twitterem. Nastavil jsme laťku vysoko a vím, že nebude jednoduché ji udržet. Ale nikdy nevíte, co bude," řekl Berdych.

Reklama

Související témata: