Hlavní obsah

Martí - Minář 6:0, 6:4Tenista Minář dostal kanára a na Prague Open skončil v semifinále

Praha
Aktualizováno

I když tenista Ivo Minář dostal kanára a druhé finále na Prague Open si nezahraje, bylo jeho umístění na štvanickém challengeru nejlepší v sezóně. Na výborně hrajícího Španěla Javiera Martího prostě neměl a prohrál 6:0, 6:4.

Foto: www.sport.cz

Český tenista Ivo Minář.

Článek

"Můžu být spokojený s tím, co jsem tady předvedl na volnou kartu. Žádná ostuda to nebyla a do dalších týdnů mě to motivuje," řekl člen loňského vítězného týmu v Davisově poháru, který ale letos klesl až na 428. místo světového žebříčku.

Finalista pražského turnaje z roku 2004 Minář nezačal semifinále dobře. Byl u míčů pomaleji, chyboval a španělský antukář diktoval tempo hry. Bývalý hráč pořádajícího I. ČLTK, který v zimě přestoupil do Sparty, prohrál úvodních sedm her.

První hru získal až za stavu 0:6 a 0:1, a to ještě odvrátil za stavu 0:40 tři brejkboly. Druhý set už byl vyrovnaný, ale Minář ho v koncovce ztratil.

Ani jeden brejkbol

"Byl jsem trošku překvapen, jak hrál bez chyb. Chtěl jsem hrát nátlakový tenis, ale to se mi nedařilo. Proto jsem si ustoupil, abych to zvedl, rozehrál a pak do toho šel, ale výborně mě prohazoval a já nebodoval ze servisu jako v minulých zápasech," konstatoval Minář, který neměl ani jeden brejkbol. "Přesně podání umisťoval a to je horší, než když to je rychlé a chodí to do ruky," řekl Minář České televizi.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří další Španěl a čtvrtý nasazený hráč Rubén Ramírez Higaldo a sedmička Ukrajinec Olexandr Nedovjesov.

Tenisový challenger Prague Open (antuka, dotace 42.500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Martí (Šp.) - Minář (ČR) 6:0, 6:4

Reklama

Související témata: