Hlavní obsah

Davenportová po prohře ve finále deblu slzela

PRAHA

Oči plné slz měla po prohraném finále ženské čtyřhry americká tenistka Lindsay Davenportová. Příčinou ovšem nebyla prohra s dvojicí Alicia Moliková - Světlana Kuzněcovová, ale zvládnutý boj její deblové partnerky Coriny Morariuové se zákeřnou chorobou. Šestadvacetiletá krajanka světové jedničky se dokázala po 3,5 letech vrátit poté, co ji lékaři sdělili, že má leukémii.

Článek

Davenportová s Morariuovou prohrály ve finále Australian Open s australsko-ruskou dvojicí 3:6 a 4:6, Davenportová ale po zápase řekla, že je prostě šťastná, když její partnerka byla schopná překonat zákeřnou chorobu.

Vyhraje Lindsay Davenportová finále ženského singlu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Před čtyřmi lety jsme s Corinou tady stály poté, co jsme prohrály dramatický třísetový zápas," říkala Davenportová divákům v Melbourne. "O čtyři měsíce mi zavolali její rodiče a řekli mi, že Corina je v pokročilé fázi leukémie. Takže být tu dnes ve finále je úžasné. Jsem nesmírně pyšná, že jsme skončily druhé," dodala slzící Američanka.

Americké duo vyhrálo čtyřhru ve Wimbledonu v roce 1999, Morariuová společně s Jihoafričanem Ellisem Ferreirou navíc mix na Australian Open před čtyřmi lety. V květnu 2001 se Morariuová dozvěděla od lékařů krutou diagnózu. Po chemoterapii se vrátila do okruhu WTA na turnaji v San Diegu. Tam v srpnu 2002 nastoupila do čtyřhry.

První finále po uzdravení si zahrála ve Philadelphii loni, ve smíšené čtyřhře jí byl partnerem Jihoafričan Liezel Huber.

Emocionální poděkování Morariuové

Po utkání Corina Morariuová poděkovala své rodině, přátelům i Lindsay Davenportové, kteří jí velmi podrželi během ozdravného procesu. "Byl to pro mě mimořádný den," řekla šestadvacetiletá hráčka. "Když jsem naposledy odcházela v listopadu 2001 z nemocnice, neušla jsem ani deset metrů. To že budu schopná zase hrát tenis, dokonce na takovéto úrovni, mi připadalo jako obrovská hora, která čeká na to, až ji zdolám," dodala.

Morariuová potvrdila, že má velice soutěživého ducha. "Před pár týdny jsem si uvědomila, jak moc mě prohra dokáže otrávit. Pak jsem si ale vzpomněla, jak mizerně jsem se cítila když jsem byla nemocná," uvědomuje si.

Pro šestý nasazený australsko-ruský pár bylo Australian Open prvním turnajem, při kterém hrál společně. Americkou dvojici Moliková s Kuzněcovovou porazily za 56 minut. Pro australskou tenistku je to první titul na Grand Slamu.

Čtyřhra finále:
Kuzněcovová, Moliková (6-Rus./Austr.) - Davenportová, Morariuová (15-USA) 6:3, 6:4

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články