Hlavní obsah

VIDEO: Murray sestřelil u sítě stojícího Lendla. A ještě se radoval!

Londýn

Byl to pro britského tenistu Andyho Murrayho šťastný den. V neděli ve finále turnaje v Queen´s Clubu otočil zápas s Chorvatem Marinem Čiličem a v následující charitativní exhibici se mu podařilo něco, o co se pokoušel už rok a půl - sestřelit míčkem svého trenéra Ivana Lendla.

Andy Murray sestřelil Ivana Lendla

 
Článek

Mezi těmi dvěma muži panuje zajímavý vztah. Oba dva se hecují, a když se na tréninku stane, že český rodák, který získal přezdívku Hrozný, sestřelí současného druhého hráče světového žebříčku, nic si z toho nedělá. Naopak se tomu směje. „Není to hokejový puk," říká pak Murraymu.

Do charitativní akce podporující boj proti rakovině se zapojili také český tenista Tomáš Berdych, který dělal parťáka právě Lendlovi, a po Murrayho boku hrál Tim Henman. A v sedmém gamu se po slabém returnu Lendla Murray k míčku přihnal a napřáhl, aby Lendla trefil pořádnou ranou. Až u toho sám uklouzl.

Murray se radoval, jako kdyby vyhrál grandslamový turnaj a rozesmál fanoušky v Londýně, kteří nejdříve nevěděli, jak reagovat. Když ale viděli, že se i Lendl culí, rozesmáli se a tleskali radujícímu se Skotovi.

Výhra? To je jedno

Britští rodáci nakonec zvítězili, to ale bylo Murraymu fuk. „Výhra není důležitá. Já jsem šťastný, že jsem ho (Lendla) sestřelil. Byla to pořádná šlupka, trefil jsem to čistě," liboval si po zápase Murray.

Lendl bral celou situaci s nadhledem. „To jen dokazuje, že každému se může podařit šťastná rána," povídal po zápase. A když se ho moderátor ptal, jak vidí Murrayho šance na zanedlouho začínajícím Wimbledonu, odpověděl: „Nemá jedinou šanci na vítězství. Vlastně bude rád, když se příštího pondělí vůbec dožije," chechtal se třiapadesátiletý rodák z Ostravy.

V loňském roce se Murray probil až do finále, v němž podlehl Rogeru Federerovi. Vzápětí však vyhrál olympijské hry, které se pořádaly právě na wimbledonské trávě.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík