Hlavní obsah

Hamptonová - Wozniacká 6:7, 7:5, 6:3Hamptonová bude hrát na trávě v Eastbourne první finále v kariéře

Eastbourne
Aktualizováno

Americká tenistka Jamie Hamptonová postoupila na trávě v Eastbourne z kvalifikace do svého prvního finále na okruhu WTA. V něm se v sobotu v generálce na Wimbledon utká s Ruskou Jelenou Vesninovou. Finále čtyřhry si zahraje Klára Zakopalová, jež spolu s Rumunkou Monicou Niculescuovou vyřadila třetí nasazený německo-český pár Anna-Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová.

Foto: Facebook

Klára Zakopalová si zahraje v Eastbourne finále čtyřhry.

Článek

Třiadvacetiletá Hamptonová porazila v dnešním semifinále 6:7, 7:5, 6:3 bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska, jež v Eastbourne před čtyřmi lety získala titul. Jednačtyřicátá hráčka světa Hamptonová vyřadila v prvním kole nasazenou jedničku Agnieszku Radwaňskou a ve čtvrtfinále českou tenistku Lucii Šafářovou.

Vítězka čtyřhry z nedávného Roland Garros Vesninová deklasovala v semifinále 6:2 a 6:0 přemožitelku Petry Kvitové z druhého kola Yaninu Wickmayerovou z Belgie. Ruská tenistka, jež bude na úvod Wimbledonu soupeřkou Andrey Hlaváčkové, bude usilovat o svůj druhý titul v sezoně a kariéře.

Finále čtyřhry si zahraje Klára Zakopalová, jež spolu s Rumunkou Monicou Niculescuovou vyřadila třetí nasazený německo-český pár Anna-Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová.

Hájkův wimbledonský soupeř Mahut je ve finále v Hertogenboschi

Mahut, jenž do hlavní soutěže prošel z kvalifikace, porazil v dnešním semifinále 6:3, 6:3 Belgičana Xaviera Malisse. Ve finále se utká s turnajovou dvojkou Stanislasem Wawrinkou ze Švýcarska, jenž zdolal 6:1, 6:4 Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze.

Aktuálně až 240. hráč světového žebříčku Mahut si zahraje finále po šesti letech a stejně jako v předchozích dvou případech na trávě. V roce 2007 marně bojoval v londýnském Queen's Clubu a v americkém Newportu, do historie však vešel jiný jeho duel na zeleném povrchu.

V roce 2010 v prvním kole Wimbledonu sehrál Mahut s Američanem Johnem Isnerem nejdelší zápas tenisových dějin, který trval 11 hodin a Mahut ho prohrál 68:70 v pátém setu. I díky tomu letos dostal od organizátorů z All England Clubu divokou kartu pro účast v hlavní soutěži.

V ženském finále se představí ve výborné formě hrající Simona Halepová. Rumunská tenistka minulý týden vyhrála na antuce turnaj v Norimberku a o titul bude usilovat i po přechodu na trávu díky semifinálovému vítězství 6:3, 6:2 nad Španělkou Carlou Suárezovou. Její soupeřkou bude Belgičanka Kirsten Flipkensová, jež porazila 6:3, 6:1 jinou španělskou tenistku Garbine Muguruzaovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Eastbourne (tráva):
Dvouhra - semifinále:
Simon (2-Fr.) - Seppi (7-It.) 6:4, 6:3,
F. López (Šp.) - Dodig (Chorv.) 7:6 (7:3), 6:1,
Čtyřhra - finále:
Peya, Soares (1-Rak./Braz.) - Fleming, Marray (4-Brit.) 3:6, 6:3, 10:8.
Ženy (690.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Hamptonová (USA) - Wozniacká (5-Dán.) 6:7 (8:10), 7:5, 6:3,
Vesninová (Rus.) - Wickmayerová (Belg.) 6:2, 6:0.
Čtyřhra - semifinále:
Zakopalová, Niculescuová (ČR/Rum.) - Grönefeldová, Peschkeová (3-Něm./ČR) 4:6, 6:3, 10:1.
Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):
Muži (dotace 410.200 eur):
Dvouhra - semifinále:
Wawrinka (2-Švýc.) - García-López (Šp.) 6:1, 6:4,
Mahut (Fr.) - Malisse (Belg.) 6:3, 6:3.
Ženy (dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Halepová (Rum.) - Suárezová (3-Šp.) 6:3, 6:2,
Flipkensová (4-Belg.) - Muguruzaová (Šp.) 6:3, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Beguová, Medinaová (2-Rum./Šp.) - Cibulková, Parraová (SR/Šp.) 4:6, 7:6 (7:3), 11:9.

Reklama

Související témata: