Hlavní obsah

Rosol by mě porazil, i kdybych byl zdravý, ocenil Nadal po roce výkon českého hráče

Vrátil se na místo, na kterém před rokem utrpěl šokující prohru. Tenista Rafael Nadal tehdy ve Wimbledonu vypadl překvapivě už ve druhém kole s Lukášem Rosolem, tehdy stým hráčem světového žebříčku. A sedmadvacetiletý Španěl před startem letošního ročníku travnatého grandslamu soupeřův výkon zpětně ocenil.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Rafael Nadal na tréninku před startem Wimbledonu.

Článek

"Rosol odehrál fantastický pátý set. Nejspíš by mě porazil, i kdybych byl zdravý," řekl Nadal v All England Clubu před začátkem turnaje. Nadal loni přijel do Londýna a věděl, že má problém s kolenem, přesto nastoupil a prohrál s Rosolem.

"Před rokem jsem nebyl připraven ve Wimbledonu hrát. Dostával jsem od začátku injekce proti bolesti, ale hrál jsem, protože tenhle turnaj miluji. Zkoušel jsem to, ale koleno na tom nebylo dobře. Bylo to špatné rozhodnutí," řekl Nadal.

Dvojnásobný vítěz Wimbledonu Nadal nehrál po loňském turnaji skoro osm měsíců a na kurty se vrátil až v únoru. Od té doby je ovšem opět k nezastavení, vyhrál sedm turnajů včetně rekordního osmého triumfu na antukovém French Open.

Rosol chce hrát ještě lépe

Po triumfu v Paříži Nadal nehrál před Wimbledonem žádný přípravný turnaj na trávě. Strávil pár dnů doma na Mallorce a na trávě jen trénoval. "Musím být opatrný a pozorný od prvního kola," řekl tenista, kterého na úvod čeká Belgičan Steve Darcis.

Na případné čtvrtfinále se Švýcarem Rogerem Federerem Nadal nemyslel. "Pokud se tam dostanu, tak budu připraven, ale uvidíme, bude to těžké," řekl.

Rosol, letos vítěz turnaje v Bukurešti, přijel do Wimbledonu s přítelkyní Michaelou Ochotskou a už není stým hráčem jako loni, ale v žebříčku se dostal na 34. místo. "Pokusím se hrát možná i líp," řekl Rosol před cestou do Wimbledonu.

Reklama