Hlavní obsah

Serena Williamsová jedovatě zkritizovala Šarapovovou a jejího přítele Dimitrova. Ruska vrátila útok zpět

Londýn

Část tenisových fanoušků nostalgicky vzpomíná na časy bouřliváků typu Johna McEnroea, kteří neváhali jít pro ostrá slova daleko a netajili se antipatiemi ke svým rivalům, což vzájemným soubojům dodávalo extra náboj. Těsně před letošním Wimbledonem však zaskočila fanoušky mediální roztržka dvou velkých hvězd ženského tenisu Sereny Williamsové a Marie Šarapovové.

Foto: Reuters

Americká tenistka Serena Williamsová na tiskové konferenci před začátkem Wimbledonu. Za svá útočná slova se Marii Šarapovové omluvila.

Článek

Není žádnou novinkou, že se tyhle dvě hráčky zrovna nemusí, ale čerstvá přestřelka je přeci jen docela „silná káva". Před startem duelů v All England Clubu uveřejnil časopis Rolling Stone překvapivý slovní výpad aktuální světové jedničky Sereny Williamsové proti ruské krásce.

„Každý rozhovor začíná slovy ´Jsem tak šťastná. Mám takové štěstí´. Je to strašně nudné. Proto ji nikdo nepozve na žádnou cool party," citoval časopis slova americké hráčky. Ta se otřela i o vztah Šarapovové s bulharským tenistou Grigorem Dimitrovem.

„Jestli chce chodit s klukem s černým srdcem, tak ať si to užije," pokračovala Serena Williamsová. V článku sice nepadlo jméno Šarapovové, ale z kontextu bylo jasné, koho měla Američanka na mysli, což nakonec i sama potvrdila.

Ať raději mluví o sobě

Výrok současné světové jedničky pochopitelně vyvolal velký humbuk a  napjatě se čekalo na reakci ruské hráčky, která byla poměrně tvrdá.

„Myslím, že by měla raději mluvit o svých úspěších, než o věcech, které vzbuzují takovou pozornost a kontroverzi. Když už chce mluvit o osobních záležitostech, možná by spíše měla víc povídat o vztahu se svým přítelem, jenž byl ženatý, má děti a teď se rozvádí," nebrala si servítky aktuální světová trojka.

Měla na mysli partnera a kouče Sereny Williamsové Patricka Mouratoglou, jenž však jakýkoliv jiný než trenérský vztah se svojí svěřenkyní nepotvrdil. Během French Open se dotěrným otázkám na toto téma elegantně vyhnul. „Promiňte. Vůbec nerozumím otázce," smál se.

Serena Williamsová však chtěla spor se Šarapovovou rychle urovnat. Její slova prý padla v soukromém rozhovoru a rozhodně nebyla určena pro publikaci v časopisu. Ruské soupeřce se pak také za útočné komentáře omluvila.

K Marii mám velký respekt

„Marii jsem nedopatřením zatáhla do mojí situace. A tak chci v tento moment být upřímná a říct: Promiň za celou tuhle záležitost. K Marii mám velký respekt jak na kurtu, tak mimo něj. Což je o důvod víc, abych jí řekla: Hele tohle se má tak, tohle zase jinak. Omlouvám se," řekla pětinásobná wimbledonská šampiónka.

Ta má mimo jiné nad Šarapovovou už řadu let jasnou převahu, ruská tenistka ji na posledy porazila v roce 2004 a celkovou vzájemnou bilanci má rodačka ze Sibiře silně negativní v poměru 2:14.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori