Hlavní obsah

Kvitová bude hrát ve středu ve Wimbledonu se Švedovovou, Štěpánka čeká ranař Janowicz

Wimbledonská vítězka z roku 2011 Petra Kvitová a další čtyři čeští tenisté budou ve středu bojovat v All England Clubu o postup do třetího kola. Vedle osmé nasazené Kvitové do hry zasáhnou Lucie Šafářová, Petra Cetkovská, Eva Birnerová a Radek Štěpánek.

Foto: Toby Melville, Reuters

Petra Kvitová v utkání 1. kola Wimbledonu.

Článek

Kvitová bude hrát poslední duel na dvorci čísla jedna s Jaroslavou Švedovovou (55. v pořadí WTA). Kazašku porazila loni po boji ve čtvrtfinále French Open. "Je docela šikovná, ale je to tráva, tak doufám, že to využiju," uvedla Kvitová.

O překvapení se pokusí Cetkovská v souboji s devátou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska. S bývalou světovou jedničku v předešlých dvou vzájemných zápasech prohrála. "Něco vymyslím, aby to vyšlo," řekla Cetkovská.

Sedmadvacátá nasazená Šafářová v případě výhry nad Italkou Karin Knappovou projde v Londýně do třetího kola poprvé od roku 2007. Hráčka z kvalifikace Birnerová má za soupeřku Lesju Curenkovou z Ukrajiny.

Na matadora Radka Štěpánka čeká polský ranař Jerzy Janowicz. S 203 centimetry vysokým Polákem, který je nasazený jako číslo 24, se český milovník trávy dosud nestřetl. "On je favoritem, já půjdu překvapit a postoupit dál," řekl Štěpánek, osmý hráč světa z roku 2006, v kterém se probil ve Wimbledonu do čtvrtfinále.

Středeční program (na centrkurtu a kurtu č. 1 začátek ve 14:00, na ostatních ve 12:30):
Centrální kurt: Pennettaová (It.) - Azarenková (2-Běl.), Tsonga (6-Fr.) - Gulbis (Lot.), Stachovskij (Ukr.) - Federer (3-Švýc.).
Kurt č. 1: Verdasco (Šp.) - Benneteau (31-Fr.), Yen-Hsun Lu (Tchaj.) - Murray (2-Brit.), Kvitová (8-ČR) - Švedovová (Kaz.).
Kurt č. 2, 2. zápas: Cetkovská (ČR) - Wozniacká (9-Dán.),
Kurt č. 12, 1. zápas: Štěpánek (ČR) - Janowicz (24-Pol.),
Kurt č. 16, 2. zápas: Curenková (Ukr.) - Birnerová (ČR),
Kurt č. 17, 2. zápas: Šafářová (27-ČR) - Knappová (It.).

Reklama