Hlavní obsah

Berdych - Brands 7:6, 6:4, 6:2Výborně! Berdych ve Wimbledonu opět neztratil ani set. Ve třetím kole je i Zakopalová

Londýn
Aktualizováno

Bez ztráty setu pokračuje ve Wimbledonu nejlepší český tenista Tomáš Berdych, jenž ve druhém kole vyřadil Němce Daniela Brandse po setech 7:6(6), 6:4 a 6:2. Ve třetím kole narazí na svého oblíbeného soupeře, Jihoafričana Kevina Andersona. Z postupu se raduje i Klára Zakopalová, která porazila Němku Anniku Beckovou 7:6 a 6:3 a počtvrté za sebou si tak zahraje ve Wimbledonu minimálně třetí kolo.

Foto: Toby Melville, Reuters

Tomáš Berdych na Wimbledonu

Článek

Při své grandslamové premiéře v 2. kole prohrála Karolína Plíšková s Chorvatkou Petrou Martičovou 6:7 a 1:6 za hodinu a čtvrt. Skončila rovněž Barbora Záhlavová-Strýcová, která wimbledonské semifinalistce z roku 2010 Cvetaně Pironkovové z Bulharska podlehla 5:7 a 3:6.

Berdych si k vítězství pomohl 15 esy a jeho dalším soupeřem bude už popáté v sezóně Kevin Anderson z Jihoafrické republiky. Tomu český hráč v letošních zápasech nedovolil uhrát ani set a na okruhu ATP s ním wimbledonský finalista z roku 2010 v dosavadních osmi vzájemných duelech ještě nikdy neprohrál.

Zakopalová: Klouže to opravdu hodně

Zakopalová prožívá v posledních čtyřech letech v All England Clubu svoji nejlepší grandslamovou sérii. V roce 2010 si zde zahrála osmifinále a loni i předloni prošla stejně jako dnes do třetího kola. "To je docela dobrý, to jsem ani nevěděla. Ale mám trávu ráda, hraje se mi tady dobře, tak jsem ráda," řekla Zakopalová.

V utkání s Beckovou česká tenistka asi sedmkrát spadla. Narazila si palec pravé ruky, který po utkání ledovala. "Zápas jsem s tím vyhrála, tak to snad nebude nic dramatického. Ale klouže to opravdu hodně a je to docela nebezpečný," řekla pražská rodačka, kterou v sobotu čeká šestá nasazená Li Na z Číny.

Plíškovou zradil servis

Plíšková na začátku utkání přišla o servis, ale brejk si vzala zpět a za stavu 6:5 v tie-breaku při svém podání nevyužila setbol. "Kdybych to udělala, tak to vypadalo jinak, ale selhal mi servis. Musím se naučit vyhrávat, i když mi nejde," řekla Plíšková, která v 1. kole dala 13 es, ale v druhém udělala osm dvojchyb.

S Martičovou prohrála i potřetí v kariéře, před Wimbledonem na 144. hráčku světa nestačila na turnaji ITF na trávě v Nottinghamu. Spokojená mohla být alespoň s tím, že hrála poprvé na grandslamu 2. kolo. "Za to jsem ráda, ale jsem teď naštvaná, protože tohle bylo hratelný a mohla jsem si zahrát ještě jedno," řekla Plíšková.Dvouhra - ženy, 2. kolo:

Výsledky tenisového Wimbledonu:
Dvouhra - muži, 2. kolo
Berdych (7-ČR) - Brands (Něm) 7:6(6), 6:4, 6:2on-line
Čtyřhra - 1. kolo:
Llodra, Mahut (13-Fr.) - Hájek, Levinský (ČR) 5:4 skreč.
Dvouhra - ženy, 2. kolo:
Martičová (Chor.) - Karolína Plíšková (ČR) 7:6 (9:7), 6:1
Zakopalová (32-ČR) - Becková (Něm.) 7:6 (7:5), 6:3
Pironkovová (Bul) - Záhlavová- Strýcová (ČR)  7:5, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Makarovová, Vesninová (4-Rus.) - Karolína Plíšková, Torrová-Florová (ČR/Šp.) 6:2, 6:1
Aojamaová, Scheepersová (Jap./JAR) - Šafářová, Pavljučenkovová (9-ČR/Rus.) 3:6, 6:3, 6:4.
Výsledky ostatních zápasů ve Wimbledonu najdete ZDE

Reklama