Hlavní obsah

Karolína Plíšková řeší trenérský rébus

Londýn

Tenistka Karolína Plíšková letos vyhrála turnaj WTA a v žebříčku už je čtvrtou nejlepší Češkou. Ve Wimbledonu si poprvé na grandslamu zahrála druhé kolo, ale box pro jejího trenéra zůstal stejně jako při nedávném Roland Garros prázdný. "Není to ideální," přitakala tenistka.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Karolína Plíšková na letošním Wimbledonu.

Článek

Před létem Karolína spolu se sestrou Kristýnou změnily manažerskou agenturu a na konci roku přestoupí ze štvanického I. ČLTK do konkurenční Sparty. "Jsem ráda, že se přestup stal, ale s trenérem to vyšlo na špatnou dobu," řekla Plíšková po prohře v druhém kole na londýnské trávě 6:7, 1:6 s Chorvatkou Petrou Martičovou.

V Paříži i v Londýně byla Karolína Plíšková bez kouče, jen s kondičním trenérem, kterým je její chorvatský přítel Dinko Jukič. "Není ideální, že tady není trenér, protože je potřeba. Vyšlo to špatně na tyhle důležité turnaje," řekla 77. hráčka světa.

Na pražské Štvanici hraje Karolína Plíšková s Jiřím Hřebcem a spolupráci si pochvaluje. "Skončit bych s ním nechtěla, kdyby to šlo, ale uvidím, jak se kluby dohodnou. Když to nepůjde, budu muset najít někoho jiného," řekla.

Variant je několik

Situaci plánovala řešit hned po návratu z Wimbledonu. Variant měla několik, otázkou je, jestli je udržitelný Hřebec. Jinak má nabídky od jednoho českého a jednoho zahraničního trenéra, nebo by mohla chvilku být se sestrou, která začala na Spartě pracovat s bývalým tenistou Jiřím Vaňkem, ale to na delší dobu nechce.

"Společný kouč se ségrou nám moc nesedí. Každá jsme už jinak v žebříčku a jezdíme i jinak. A moc to neklapalo, protože nás pořád všichni srovnávají, že jsme dvojčata, ale každá jsme jiná a potřebujeme něco jiného," řekla Karolína.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík