Hlavní obsah

Murray vyzval k zápasu Serenu Williamsovou. Na antuce mám šanci, smála se Američanka

Londýn

Zatímco většina velkých favoritů prožívá na probíhajícím tenisovém Wimbledonu jeden krach za druhým, ženská světová jednička Serena Williamsové je dosud suverénní. Ženám v poslední době vládne a možná si brzy vyzkouší, jaké to je utkat se s mužskou špičkou. K zápasu ji totiž vyzval druhý nejlepší tenista světa Andy Murray.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Serena Williamsová je ve Wimbledonu zatím suverénní.

Článek

„Vyzval mě k tomu někdo na Twitteru, abych se utkal se Serenou Williamsovou. A já jsem pro. Proč ne?" napsal Murray ve svém sloupku na webu televizní stanice BBC.

„Nikdy jsem si s ní nezahrál. Ona je samozřejmě neuvěřitelná hráčka, myslím si, že by lidi zajímalo vidět hrát muže proti ženě, aby si mohli porovnat oba styly. Už se to ale v minulosti stalo, třeba když hrála Martina Navrátilová s Jimmym Connorsem," pokračoval Murray.

A dokonce už vymyslel i dějiště potenciálně jistě velmi zajímavého klání. „Co takhle Las Vegas?" navrhl.

Serena: Asi neuhraji ani bod

O pár hodin později Serena Williamsová na jeho výzvu zareagovala. „Byla by to velká zábava. Pochybuju, že bych vůbec vyhrála nějaký míček, ale zábava by to určitě byla," vzkázala ženská světová jednička v All England Clubu krátce po vítězství na Francouzkou Caroline Garciovou.

„On patří asi mezi tři nejlepší hráče, s nimiž fakt hrát nechci. Možná bych nakonec nějaký bod uhrála, ale to by se podle mě muselo hrát na antuce. On hraje rád na trávě stejně jako já. Tohle by se ale určitě mělo uskutečnit na antuce. Vlastně čím víc o tom přemýšlím, tím víc se přikláním k tomu si opravdu dát zápas," pokračovala Serena Williamsová.

Sama už si podobnou záležitost dříve vyzkoušela, když v roce 1998 uhrála proti Němci Karstenu Braaschovi, tehdy až 203. hráči žebříčku ATP,  jen jeden game. „Tehdy jsem ale byla strašně mladá, teď mám mnohem více zkušeností," smála se Američanka.

Reklama