Hlavní obsah

Kvitová a Berdych se dnes ve Wimbledonu poperou o čtvrtfinále

Londýn

Tenisová bitva o čtvrtfinále čeká dnes ve Wimbledonu na poslední dva české zástupce ve dvouhře Petru Kvitovou a Tomáše Berdycha. Česká ženská jednička se utká ve 12:30 našeho času na kurtu číslo 3 se Španělkou Carlou Suárezovou, Berdych se pak v posledním zápase na "jedničce" střetne s Australanem Bernardem Tomicem.

Foto: Toby Melville, Reuters

Petra Kvitová se raduje z postupu do osmifinále.

Článek

Osmá nasazená Kvitová turnajovou devatenáctku Suárezovou porazila ve čtyřech z pěti vzájemných zápasů, letos uspěla v Brisbane. "Známe se velmi dobře a věřím, že tráva bude opět mojí výhodou," řekla česká tenistka. "Bude nepříjemná čopem, musím hrát rychle," doplnila.

Dvacetiletý Tomic předloni prošel jako kvalifikant ve Wimbledonu až do čtvrtfinále. Na okruhu ATP s Berdychem ještě nehrál. V exhibičním turnaji Kooyong Classic ale předloni zvítězil Australan.

"Je to ošemetný soupeř, jeho hra je jiná než u ostatních. Budu muset být trpělivý," uvedl Berdych o 59. hráči světa. "Dokáže neuvěřitelně číst hru. Ne že by byl skvělý běžec a obranář, ale umí jít napřed na správnou stranu. Je lepší zahrát někdy nečekanou variantu, než když na něj budete hrát strojově," míní Berdych.

Pondělní program:
Centrální kurt (začátek ve 14:00):
S. Williamsová (1-USA) - Lisická (23-Něm.)
Južnyj (20-Rus.) - Murray (2-Brit.)
Djokovič (1-Srb.) - Haas (13-Něm.)
Kurt č. 1 (14:00):
Robsonová (Brit.) - Kanepiová (Est.)
Seppi (23-It.) - Del Potro (8-Arg)
Tomic (Austr.) - Berdych (7-ČR)
Kurt č. 3, 1. zápas (12:30):
Kvitová (8-ČR) - Suárezová (19-Šp.)

Reklama

Související témata: