Hlavní obsah

Němci oslavují Lisickou. Přirovnávají ji k Beckerovi a ve Wimbledonu favorizují na titul

Londýn

Grandslamový Wimbledon má novou star. Po senzační výhře nad pětinásobnou londýnskou šampiónkou Serenou Williamsovou se Sabine Lisická rázem zařadila mezi hlavní favoritky na titul a Němci z ní šílí. Deník Bild přirovnává třiadvacetiletou blondýnu k legendárnímu Borisi Beckerovi, britská média ji zase přezdívají Doris Becker.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Němka Sabine Lisická porazila na grandslamovém Wimbledonu Američanku Serenu Williamsovou.

Článek

Lisické role outsidera viditelně svědčí. Vloni vyřadila v Londýně nasazenou jedničku Rusku Marii Šarapovovou, letos si vyšlápla na jednatřicetiletou americkou suverénku, která do té doby neprohrála 34 zápasů v řadě.

V All England Clubu se ji dlouhodobě daří. V roce 2011 proklouzla až do semifinále, loni ji ve čtvrtfinále zastavila krajanka Angelique Kerberová. Německý tenis čeká na triumf ve wimbledonské dvouhře 17 let, naposledy se radovala z trofeje Steffi Grafová. Lisickou životní úspěch hodně povzbudil a Němci cítí šanci na stříbrný talíř.

"Bojuje jako Boris! Mlátí jako Boris! Vítězí jako Boris!" píše deník Bild. Sám legendární Becker, trojnásobný wimbledonský šampión, rodačce z Troisdorfu věří. "U bookmakerů je top favoritkou. Musí teď zůstat soustředěná. Doufám, že má ještě dost sil. Proti Sereně musela hodně běhat," uvedl Becker pro deník Bild.

Gratulovala i Grafová

Po zápase s Williamsovou obdržela řadu blahopřání, mezi prvními se objevily vzkazy od krajanky Andrey Petkovičové a kapitánky fedcupového týmu Barbary Rittnerové. Jedno z nejcennějších přišlo od sedminásobné wimbledonské šampiónky Grafové. "Gratuluji Sabine k velkému vítězství," napsala Grafová na Facebook.

Plavovlasá Němka si nyní brousí zuby na semifinále. O něj si zahraje s Estonkou Kaiou Kanepiovou, kterou ale příliš nezná. "Nikdy jsem s ní nehrála. Musíme se na ni nejdříve podívat na videu," řekla Lisická.

Reklama

Související témata: