Hlavní obsah

Bum Bum Sabine je senzací Wimbledonu. Přitom má alergii na trávu, kterou nenáviděla

Londýn

Ve Wimbledonu se postarala o obrovský šok, když v osmifinále vyřadila největší favoritku ženské dvouhry Serenu Williamsovou. Nejen Němci nyní považují usměvavou blondýnu Sabine Lisickou, kterou si překřtili na Sabine Bum Bum, za hlavní kandidátku na titul v All England Clubu. Na trávě to zkrátka třiadvacetiletá rodačka z Troisdorfu umí, přitom k ní mívala silně negativní vztah.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Němka Sabine Lisická se raduje z postupu do semifinále Wimbledonu.

Článek

„Trávu jsem nenáviděla. Mám na ni silnou alergii, musím proti ní brát léky. Už jsem se ale naučila, jak se s tím vypořádat," přiznala se aktuálně 24. hráčka světa.

„Myslím, že na začátku kariéry jsem na tomto povrchu prohrála všech prvních pět zápasů ve dvouhře a jeden v deblu. Zlomila jsem to až ve Wimbledonu 2009, kdy jsem se dostala do čtvrtfinále," pokračovala Němka s polskými kořeny.

Právě před čtyřmi roky začala ve Wimbledonu její neuvěřitelná série vítězství nad čerstvými šampiónkami z Roland Garros. Z posledních čtyř ročníků hned třikrát vyřadila v Londýně hráčku, která se pár týdnů předtím radovala z grandslamového titulu z Paříže.

V jeden okamžik se to zlomilo

Nejprve to odnesla Ruska Kuzněcovová (2009), o dva roky později přišla na řadu Číňanka Li Na, loni vyřadila další Rusku Šarapovovou a letos Američanku Serenu Williamsovou. Zdá se tedy, že se svými zdravotními patáliemi na trávě vyrovnává víc než dobře.

„V jeden okamžik se to zlomilo a začala jsem hru na trávě milovat. I když kvůli alergii dost často kýchám, ale tak to prostě je. Nejdůležitější je být tu, umět zahrát a oblíbit si tu tradici travnatého turnaje," dodala Lisická.

Její rychlý servis a agresivní hra ve Wimbledonu výborně fungují, což už se nedá říct o ostatních Grand Slamech. Zatímco v All England Clubu má bilanci ve dvouhře 18 vítězství ku 4 porážkám, na US Open, French Open i Australian Open má velmi průměrnou bilanci 16:15.

Výbornou bilanci ve Wimbledonu si může vylepšit už ve čtvrtek, kdy si zahraje o postup do finále s Polskou Radwaňskou. Ta je sice papírově velkou favoritkou, jenže na favority už letos ve Wimbledonu snad nikdo nevěří.

Reklama

Související témata: