Hlavní obsah

Murray - Verdasco 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5Murray famózně otočil zápas s Verdaskem a postoupil do semifinále Wimbledonu

Londýn
Aktualizováno

Britský tenista Andy Murray prohrával ve čtvrtfinále Wimbledonu se Španělem Fernandem Verdaskem 0:2 na sety, přesto nakonec dokázal postoupit po setech 4:6, 3:6, 6:1, 6:4 a 7:5. Domácí zástupce se v semifinále střetne s Polákem Jerzym Janowiczem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Juan Martín Del Potro a přemožitel Tomáše Berdycha Novak Djokovič.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Brit Andy Murray se raduje z postupu do semifinále Wimbledonu.

Článek

S Murraym to nevypadalo vůbec dobře, úvodní dvě sady překvapivě získal pro sebe Španěl. Pak se ale druhý nasazený Brit nadechl k obrovskému obratu. Vyrovnal stav setů a v pátém rozhodujícím si za stavu 5:5 vypracoval rozhodující brejk a rozpoutal na centrálním wimbledonském dvorci obrovské nadšení. Murraymu tleskal i bývalý trenér Manchesteru United Alex Ferguson.

V semifinále narazí druhý hráč světového žebříčku na Jerzyho Janowicze, který v polském čtvrtfinále porazil Lukasze Kubota ve třech setech.

Del Potrovi pomohly léky proti bolesti

Argentinec Juan Martín Del Potro neztratil proti Davidu Ferrerovi ze Španělska ani jeden set a poprvé v kariéře postoupil do semifinále travnatého grandslamového turnaje. Del Potro vyhrál po setech 6:2, 6:4 a 7:6 a v semifinále se střetne s Novakem Djokovičem ze Srbska.

Del Potro přitom hned v úvodní hře ošklivě upadl a poškodil si koleno. Po krátkém ošetření však v zápase pokračoval a pohyboval se bez potíží. Argentincova útočná na běhavého Ferrera platila a první dva sety vyhrál bez větších potíží.

"Doktor mi řekl, že s kolenem nemůže dělat nic víc. Měl jsem na něm pásku, která mi trochu pomohla s pohybem, ale jinak nic. Vzal jsem si nějaké prášky, abych mohl pokračovat, ale na začátku zápasu to hodně bolelo," prozradil Del Potro.

Ve třetí sadě dovedl Španěl sadu do tie breaku, ale i v té měl Del Potro navrch. V semifinále se Del Potro utká s Berdychovým přemožitelem Novakem Djokovičem.

Wimbledon
Mužská dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (2-Brit.) - Verdasco (Šp.) 4:6, 3:6, 6:1, 6:4, 7:5
Del Potro (8-Arg.) - Ferrer (4-Šp.) 6:2, 6:4, 7:6 (7:5).
Janowicz (24-Pol.) - Kubot (Pol.) 7:5, 6:4, 6:4.
Semifinálové dvojice: Djokovič - Del Potro, Janowicz - Murray.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dodig, Melo (12-Chorv./Braz.) - Blake, Melzer (USA/Rak.) 7:5, 6:0, 6:7 (0:7), 6:4.

Reklama