Hlavní obsah

Štěpánek s Paesem si finále Wimbledonu nezahrají. Dodigovi s Melem podlehli v pěti setech

Londýn
Aktualizováno

Tenisté Radek Štěpánek a Ind Leander Paes prohráli v semifinále čtyřhry s brazilsko-chorvatským párem Marcelo Melo, Ivan Dodig po téměř tříhodinovém boji 3:6, 6:4, 6:1, 3:6, 6:3 a o titul si letos ve Wimbledonu nezahrají.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radek Štěpánek bojuje ve Wimbledonu i finále čtyřhry.

Článek

Štěpánek, jenž minulý týden skrečoval kvůli zranění stehna zápas 2. kola dvouhry, získal s Paesem hladce první set. Druhý ale při svém podání uzavřel dvojchybou a na servisu se s partnerem trápili celou třetí sadu, během níž si nedokázali ani jednu udržet podání.

Sehraný pár, který společně vloni triumfoval na Australian Open a hrál o titul na US Open, se dokázal ve čtvrté sadě vrátit a v pátém setu sváděli deblisté vyrovnanou bitvu. Koncovku zápasu ale Štěpánek s Paesem nezvládli a vlastními chybami nabídli soupeři brejk. Dodig pak duel při svém podání uzavřel čistou hrou.

Peschkeová v mixu do finále nepostoupila

Česká tenistka Květa Peschkeová s Polákem Marcinem Matkowským skončili ve smíšené čtyřhře Wimbledonu ve čtvrtfinále. Ve třech setech podlehli srbsko-slovinskému páru Nenad Zimonjič, Katarina Srebotniková.

V prvních dvou setech byly k vidění jen dva brejkboly, a tak rozhodovaly těsné tie breaky. V tom prvním vedli Peschkeová s Matkowským už 6:3, ale ztratili ho, ale chuť si spravili ve druhé sadě. Duel rozhodl jediný brejk, díky kterému šli Zimonjič a Srebotniková do vedení 4:3 a utkání už dovedli do úspěšného konce.

Peschkeová si ještě může spravit chuť v ženské čtyřhře, spolu s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou narazí v pátek v semifinále na australskou dvojici Ashleigh Bartyová, Casey Dell'Acqua. Wimbledon vyhrála Peschkeová již v roce 2011 se Srebotnikovou, s níž se pak stala i světovou jedničkou deblového žebříčku.

Tenisový turnaj Wimbledon (tráva, dotace 22,56 miliónu liber):
Muži:
Čtyhra - semifinále
Paes, Štěpánek (4-Ind/ČR) - Dodig, Melo (12-Chorv./Bra.) 6:3, 4:6, 1:6, 6:3, 3:6on-line
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Bopanna, Roger-Vasselin (14-Indie/Fr.) 6:7 (4:7), 6:4, 6:3, 5:7, 6:3.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Zimonjič, Srebotniková (3-Srb./Slovin.) - Matkowski, Peschkeová (11-Pol./ČR) 7:6 (12:10), 6:7 (6:8), 6:4
Juniorky:
Townsendová (5-USA) - Krejčíková (4-ČR) 6:2, 7:6 (7:4)
Čtyřhra - 2. kolo:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Paironeová, Siličová (It./Rus.) 6:1, 6:3.

Reklama