Hlavní obsah

Wimbledonský vítěz Murray nevěřil svým očím. Na trofeji nenašel své jméno!

Londýn

Nemilé překvapení čekalo skotského tenistu Andyho Murrayho po skončení letošního finále wimbledonské dvouhry. Po třísetovém triumfu nad světovou jedničkou Novakem Djokovičem převzal s nadšením trofej pro vítěze nejstaršího a nejslavnějšího turnaje na světě. Následovaly však nečekané rozpaky, na blyštivém zlatém poháru totiž marně hledal své jméno.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Britský tenista Andy Murray líbá trofej pro vítěze Wimbledonu.

Článek

"Když jsem se podíval na trofej a mé jméno tam nebylo, tak jsem si v ten okamžik pro sebe říkal: Co se děje?" citoval Murrayho server britského deníku The Sun.

Po třech hodinách a šesti minutách nedělní bitvy proměňuje rodák z Glasgow čtvrtý mečbol a ukončuje sedmasedmdesátileté britské čekání na vítěze dvouhry slavného Wimbledonu. Po výtečném výkonu si jde pro vysněnou trofej, kterou radostně políbí. Při podrobnějším zkoumání však zjišťuje, že jeho jméno na poháru není...

"Držet tuto unikátní a historickou trofej na kurtu byl neuvěřitelný pocit. Ale když jsem se díval dolů na jména posledních vítězů, své jsem tam nemohl najít," přiznal s podivem Murray.

Vysvětlení však bylo jednoduché. Štítky se jmény vítězů již zaplnily celý pohár a pro další nebylo žádné místo. All England Club proto nechává od roku 2009 vyrýt jména šampiónů na podstavec se stříbrnými pruhy. Na replice poháru, kterou má Murray doma, však jeho jméno nechybí. "Mohu potvrdit, že tam je," dodal spokojeně šestadvacetiletý tenista.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori