Hlavní obsah

Štěpánek je ve finále milánského turnaje

MILÁN

Radek Štěpánek v sobotním semifinálovém duelu na tenisovém turnaji v Miláně přehrál druhého nasazeného Chorvata Ivana Ljubičiče 6:4 a 6:2. Aktuálně 21. hráč světa si tak zajistil podruhé v kariéře postup do finále turnaje ATP.

Článek

Štěpánek se s Chorvatem na turnaji ATP potkal poprvé, v roce 1998 si spolu zahráli na turnaji v Rakousku Austria F3 Futures. Zápas ve svůj prospěch tehdy proměnil český tenista dvakrát 6:4. Štěpánek se v sobotu mohl v rozhodujících chvílích opřít o kvalitní první servis, v zápase zaznamenal celkem pět es. V druhé sadě již jasně dominoval a vyhrál ji 6:2, uvádí ČTK.

První finálovou účast karvinský rodák vybojoval v listopadu loňského roku na pařížském turnaji série Masters. Těsně před cílem ho zastavil Rus Marat Safin, který zvítězil 6:3, 6:7 a 6:3. Na cestě za titulem tehdy porazil mimo jiné i Maxe Mirného z Běloruska, který v Miláně v semifinále podlehl Robinu Söderlingovi ze Švédska.

Štěpánkovi patří v žebříčku ATP 21. místo. Postupem do finále si zajistil prémii ve výši 30 230 eur a 24 bodů. Pokud porazí i Söderlinga, připíše si na svůj účet o 20 tisíc eur více a 35 bodů.

Výsledky - semifinále
Štěpánek (4-ČR) - Ljubičič (2-Chor.) 6:4, 6:2
Söderling (5- Švéd.) - Mirnyj (8-Běl.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články