Hlavní obsah

Novák zdolal Moodieho a je ve finále

DELRAY BEACH

Český tenista Jiří Novák si v sobotním semifinále turnaje v Delray Beach poradil s Jihoafričanem Wesley Moodiem a při svém prvním letošním startu na turnaji ATP se probojoval do finále. V boji o titul se v neděli střetně s Belgičanem Xavierem Malissem, který přehrál turnajovou jedničku Američana Vincenta Spadeu.

Článek

Česká jednička tak v Delray Beach pokračuje ve vítězném tažení z konce minulého roku, když v posledních 20 zápasech okusil chuť porážky jen třikrát. V semifinále Novák Jihoafričana porazil dvakrát 6:3. "Hrál velmi dobře," vysekl Moodie poklonu svému soupeři. "Držel jsem si podání," řekl Novák, který se probojoval do třináctého finále v kariéře. "Byla to hezká hra, protože skvěle podával," oplatil Novák poklonu Moodiemu.

"Překvapilo mě, že se mnou chtěl hrát od základní čáry. Jsem ve skvělé formě. Jen jsem navázal na výsledky z minulé sezóny," dodal Novák, kterého ve finále čeká Belgičan Xavier Malisse. Ten v semifinále porazil Spadeu 7:5 a 6:4 a probojoval se do sedmého finále v kariéře. Na svůj první titul z turnaje ATP však stále čeká.

Vincent Spadea tak nezopakoval svůj loňský výsledek, kdy podlehl Ricardu Mellovi až ve finále 7:6 a 6:3. "Nehrál jsem tak dobře jako minule," konstatoval Američan. "Byl to překvapující duel se spoustou brejkbolů ve druhém setu," řekl Malisse, který se s 15 výhrami a 5 porážkami stal nejúspěšnějším hráčem série Millenium ITC.

Favoritem Novák

S Malissem se Novák na kurtu potkal již pětkrát a čtyřikrát odcházel jako vítěz. Jedinou porážku český hráč zaznamenal loni ve Wimbledonu. Favoritem finálového duelu, který by měl začít v 19:00 našeho času, je Novák. V Delray Beach se totiž hraje na tvrdém povrchu, na kterém oba hráči společně odehráli tři zápasy. Vždy zvítězil Novák.

Finále čtyřhry si v Delray Beach zahrají první nasazený švédskoaustralský pár Simon Aselin -Todd Perry a čtyřka turnaje australskoamerické duo Jordan Kerr -Jim Thomas.

Výsledky :
DVOUHRA SEMIFINÁLE
Novák (2-ČR) - Moodie (JAR) 6:3, 6:3
Malisse (3-Belg.) - Spadea (1-USA) 7:5, 6:4
ČTYŘHRA SEMIFINÁLE
Aspelin/Perry (1 -Švéd./Aus.) - Coetzee/Parrott (JAR/USA) 7:6, 4:6, 7:5
Kerr/Thomas (4 - Aus./USA) - Leach/MacPhie (2 - oba USA) 6:3, 6:4

Reklama

Související témata: