Hlavní obsah

Berlocq - Verdasco 7:5, 6:1Třicetiletý Berlocq získal premiérový titul na okruhu ATP. Hlaváčková s Hradeckou slaví v Budapešti titul ve čtyřhře

Bastad
Aktualizováno

Carlos Berlocq se ve třiceti letech dočkal premiérového singlového titulu na okruhu ATP. Nenasazený Argentinec v nedělním finále v Bastadu porazil 7:5 a 6:1 turnajovou osmičku Fernanda Verdaska ze Španělska. Bezmála devítiměsíční čekání na turnajový triumf ukončily stříbrné olympijské medailistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Na antukovém podniku v Budapešti potvrdily české tenistky roli nasazených jedniček a ve finále za necelou hodinu zdolaly 6:4 a 6:1 rusko-gruzínskou dvojici Nina Bratčikovová, Anna Tatišviliová.

Foto: Peter Widing, ČTK/AP

Argentinský tenista Carlos Berlocq vyhrál antukový turnaj v Bastadu.

Článek

Berlocq, kterému patří ve světovém žebříčku 74. příčka, hrál na ATP Tour teprve druhé finále. V prvním setu si sice dvakrát prohrál servis, ale na švédské antuce dokázal třikrát získat podání soupeře a dostal se do vedení. Druhá sada už byla zcela v režii Jihoameričana.

Ke tři roky starému titulu ve čtyřhře z turnaje ve Stuttgartu tak Berlocq v neděli přidal největší úspěch kariéry.

Hlaváčková s Hradeckou vyhrály čtyřhru

Radost měla i Rumunka Simona Halepová, která ve finále antukového turnaje v Budapešti porazila Rakušanku Yvonnne Meusburgerovou 6:3, 6:7, 6:1 a získala třetí titul v sezóně. Jednadvacetiletá tenistka navázala na červnové tažení turnaji v Norimberku a Hertogeboschi, od skončení Roland Garros prohrála jediný ze sedmnácti zápasů.

Halepová zkušenou Rakušanku porazila ve dvou ze tří předchozích vzájemných zápasů, přičemž pokaždé uspěla ve třech setech. I tentokrát to byla třísetová bitva, v jejíž rozhodující sadě dovolila Rumunka soupeřce jediný game.

Z vítězství ve čtyřhře se v Budapešti radovaly Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. České tenistky, které do finále turnaje WTA společně postoupily poprvé v sezóně, v maďarské metropoli neztratily ani set. Trofej pro vítězky mohly zvednout nad hlavu poprvé od turnaje v Lucemburku v říjnu loňského roku.

Fognini slaví ve Stuttgartu titul

Ital Fabio Fognini na třetí pokus uspěl ve finále dvouhry na turnaji ATP a získal premiérový titul. Na antuce ve Stuttgartu v neděli jako pátý nasazený porazil 5:7 a dvakrát 6:4 domácího Němce Philippa Kohlschreibera.

Šestadvacetiletý rodák ze San Rema v předchozích dvou vzájemných zápasech s tímto německým tenistou nezískal ani set a i tentokrát úvodní sadu prohrál. Pak však zápas otočil a po neúspěšných finálových zkušenostech z loňských turnajů v Petrohradu a Bukurešti zvedl nad hlavu trofej pro vítěze.

Vinciová ve finále v Palermu porazila spoluhráčku Erraniovou

Domácí Italka Roberta Vinciová vyhrála turnaj v Palermu. Ve finále překvapivě porazila 6:3, 3:6 a 6:3 svoji deblovou partnerku Saru Erraniovou, která je na singlovém žebříčku postavená o pět míst výše, a po úspěchu v polských Katovicích získala druhý letošní titul.

Světové jedničky ve čtyřhře hrály v singlu proti sobě poosmé, přičemž Vinciová po dvou úvodních výhrách utrpěla pět porážek za sebou. V neděli však sérii neúspěchů proti šesté hráčce světa především díky lepšímu servisu ukončila. Ve finále zaznamenala sedm es, zatímco Erraniová nepředvedla ani jedno a navíc se dopustila šesti dvojchyb.

Mahut vyhrál druhý letošní titul na trávě

Francouzský tenista Nicolas Mahut získal druhý titul v kariéře a znovu na trávě. Po úspěchu v nizozemském Hertogenboschi triumfoval i v americkém Newportu, kde ve finále porazil 5:7, 7:5 a 6:3 Australana Lleytona Hewitta.

Oba aktéři museli v neděli kvůli propršené sobotě absolvovat i semifinálové zápasy. Mahut si za hodinu poradil s Američanem Michaelem Russellem, Hewitt ve více než dvouhodinové bitvě udolal vítěze posledních dvou ročníků a domácího favorita Johna Isnera.

Finálový duel se dlouho vyvíjel lépe pro australského veterána, jenž za stavu 5:4 ve druhé sadě podával na vítězství. Další titul na okruhu ATP, z něhož se mohl radovat po tříleté pauze, mu však proklouzl mezi prsty. Mahut si třemi získanými gamy za sebou vynutil rozhodující sadu a vyhrál ji 6:3.

Tenisový turnaj mužů v Bastadu (antuka, dotace 491 370 eur):
Dvouhra - finále:
Berlocq (Arg.) - Verdasco (8-Šp.) 7:5, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Monroe, Stadler (USA/Něm.) - Berlocq, Ramos (Arg./Šp.) 6:2, 3:6, 10:3.
Tenisový turnaj žen v Budapešti (antuka, dotace 235 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Halepová (3-Rum.) - Meusburgerová (Rak.) 6:3, 6:7 (7:9), 6:1.
Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Hradecká (1-ČR) - Bratčikovová, Tatišviliová (Rus./Gruz.) 6:4, 6:1.
Tenisový turnaj mužů v americkém Newportu (tráva, dotace 519 775 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Mahut (Fr.) - Russell (USA) 6:2, 6:2
Hewitt (4-Austr.) - Isner (2-USA) 5:7, 6:2, 6:4.
Dvouhra - finále:
Mahut (Fr.) - Hewitt (4-Austr.) 5:7, 7:5, 6:3.
Tenisový turnaj mužů ve Stuttgartu (antuka, dotace 467 800 eur):
Dvouhra - finále:
Fognini (5-It.) - Kohlschreiber (2-Něm.) 5:7, 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Bagnis, Bellucci (Arg./Braz.) - Bednarek, Kowalczyk (Pol.) 2:6, 6:4, 11:9.
Tenisový turnaj žen v Palermu (antuka, dotace 235 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Vinciová (2-It.) - Erraniová (1-It.) 6:3, 3:6, 6:3.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík