Hlavní obsah

Agassi bude po pěti letech znovu hrát Davisův pohár

SAN JOSE (USA)

Andre Agassi se chystá na návrat do Davisova poháru. Čtyřiatřicetiletý Američan bude svou vlast reprezentovat v prvním kole letošního ročníku prestižní týmové soutěže, v němž se tým USA 4. až 6. března utká s Chorvatskem. Agassi v Davisově poháru nehrál od roku 2000, po jednání s nehrajícím kapitánem Patrickem McEnroem se však rozhodl pro návrat.

Článek

"V posledních týdnech jsem párkrát mluvil s Patrickem McEnroem i se všemi členy loňského daviscupového týmu. Vzhledem k jejich bezpodmínečné podpoře jsem se rozhodl vrátit," oznámil Agassi na oficiálních internetových stránkách Americké tenisové asociace.

Zkušený hráč bude k dispozici pro březnový zápas v kalifornském Carsonu, ale všechna utkání amerického výběru zřejmě neodehraje. "Kapitán i hráči vědí, že v této fázi mé kariéry mi můj životní styl nedovolí hrát úplně všechna utkání. Přesto mě velmi povzbuzovali," vysvětlil.

Agassi by měl ve dvouhře doplnit třetího muže světového žebříčku Andyho Roddicka. Spolu s deblovým párem bratrů Mika a Boba Bryanových by pak měli Američanům pomoci k prvnímu vítězství v Davis Cupu od roku 1995.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články