Hlavní obsah

Tenistka Hlaváčková věří, že titul ze dvouhry přijde brzy

Baku

Zlepšená fyzická kondice i štěstí stojí za premiérovým finále tenistky Andrey Hlaváčkové ve dvouhře. V Bad Gasteinu v neděli na titul ještě nedosáhla, ale doufá, že k třinácti vavřínům v deblu ten singlový brzy přidá.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Andrea Hlaváčková měla první titul v singlu na dosah.

Článek

Na okruhu ITF vyhrála Hlaváčková dvouhru sedmkrát, ale na turnajích WTA až do minulého týdne nepřešla čtvrtfinále. Hranici teď prolomila a věří, že na další finále nebude dlouho čekat. "Doufám, že přijde brzy," uvedla v Baku, kde ve středu zasáhne do 1. kola. A kdy získá titul? "Hned při tom dalším finále."

Po triumfu ve dvouhře Hlaváčková hodně touží. "Je to motorem každodenní dřiny," uvedla plzeňská rodačka. Kdyby mohla, vyměnila by za něj i některý ze svých deblových titulů. "Ne všechny, ale spousty z nich asi ano," přiznala.

Díky čtyřhře si loni v Londýně pověsila na krk stříbrnou olympijskou medaili a s Lucií Hradeckou získaly i grandslamový titul na Roland Garros 2011.

Více prorazit se Hlaváčková snaží i ve dvouhře, přeci jen více ceněné. Loni proto angažovala trenéra Tomáše Peteru, bývalého fedcupového kapitána či kouče světové dvojky a vítěze Australian Open Petra Kordy. Spolupracuje i s psycholožkou Evou Šauerovou. "Pomáhá hlavně v dobách, kdy se nedaří."

Zlepšila si kondičku

Nyní má také nového kondičního trenéra. "Mám velkou radost ze zlepšení kondice," pochvaluje si spolupráci s Romanem Čechem. "Věnuje se mi denně a cítím, že díky celkovému zlepšení jsem méně zraněná a víc vydržím," řekla.

První polovina sezóny Hlaváčkové ve dvouhře ale nevyšla. Před Bad Gasteinem končila v lepším případě ve druhém kole, spíše ale vypadla už v prvním.

V Rakousku v horském prostředí to změnila a došla do finále. "Sešlo se štěstí s připraveností," řekla. "Poslední dobou jsem měla smůlu na losy a všichni říkali, vydrž, štěstí přeje připraveným. Pořád jsem makala a musím říct, že mi tentokrát štěstí přálo, co se týče losu a pak už jsem si to vybojovala," konstatovala šestadvacetiletá tenistka.

Těší se na betony

Ve svém projevu na kurtu Hlaváčková nic nezměnila. "Herně jsem na tom slušně už delší dobu, dobrých zápasů jsem odehrála spousty, ale bohužel ne vítězné. Tak snad se to teď přehoupne a bude více těch vítězných," řekla. Těší se na oblíbené betony, na které míří se zvednutým sebevědomím. "Už to potřebovalo, takže mě to finále zdravě nakoplo a teď to chce pokračovat," uvedla 81. hráčka dvouhry WTA.

Po turnaji v Baku bude mít chvilku na odpočinek a třeba přijde na řadu i oslava prvního finále. "Chtěla bych se doma sejít s kamarády a oslavit narozeniny několika z nás dohromady, dále tento úspěch a také úspěch kamaráda Romana Kreuzigera z Tour de France," plánovala dcera vrchního sládka plzeňského pivovaru.

Začátkem srpna vyrazí na turnaje do Ameriky. V plánu má Cincinnati, kvalifikaci a snad i hlavní soutěž US Open a následně Québec. "Plány nemám, prostě jedu vyhrávat a hrát dobrý tenis. Zbytek přijde sám," řekla.

Reklama

Související témata: