Hlavní obsah

Federer bude dál zkoušet raketu s větší hlavou

Gstaad

Švýcarský tenista Roger Federer bude pokračovat v testování rakety s větší hlavou, i když na prvním turnaji s ní zažil nečekaný neúspěch. V minulém týdnu vypadl v Hamburku v semifinále s Argentincem Federikem Delbonisem, 114. hráčem světa. Bývalá světová jednička bude raketu opět zkoušet v tomto týdnu na domácím turnaji v Gstaadu, kde se objeví poprvé po devíti letech.

Foto: Axel Heimken, ČTK/AP

Švýcarský tenista Roger Federer na turnaji v Hamburku.

Článek

"V současnosti jsem s tou změnou spokojený. Ale potřebuji s ní odehrát na kurtu hodně hodin, abych zjistil, jestli to bylo správné rozhodnutí," uvedl Federer, který ke změně sáhl po nezdaru ve Wimbledonu. Na trávě v All England Clubu ve druhém kole nestačil na Ukrajince Sergeje Stachovského, v té době 116. tenistu pořadí ATP.

"Zatím jsem se nerozhodl, jestli s touhle raketou budu hrát na US Open. Musím to promyslet," řekl vítěz rekordních 17 grandslamových turnajů ve dvouhře, který v poslední době klesl na páté místo světového žebříčku. "Někteří hráči měli po změně rakety problémy, jako třeba Fernando Verdasco i Novak Djokovič," uvedl jednatřicetiletý Švýcar.

Reklama

Související témata: