Hlavní obsah

Kvitová - Robsonová 6:1, 6:2Kvitová oplatila Robsonové porážku z Australian Open. V Americe se blýskl také Štěpánek

Carlsbad
Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová zahájila šňůru turnajů v Severní Americe na výbornou. V Carlsbadu povolila v osmifinále devatenáctileté Britce Lauře Robsonové jen tři hry. Česká jednička zvítězila 6:1, 6:2 a oplatila tak soupeřce porážku z letošního Australian Open. Kvitová se ve čtvrtfinále střetne s vítězkou duelu mezi Španělkou Carlou Suárezovou Navarrovou a Francouzkou Virginií Razzanovou. Dařilo se také Radkovi Štěpánkovi, který ve Washingtonu vyřadil Francouze Michaela Llodru a postoupil do třetího kola.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Tenistka Petra Kvitová

Článek

První set Kvitová ovládla, soupeřce v něm dvakrát sebrala podání. Začátek druhé sady pak byl vyrovnanější, servis v něm neudržela ani česká favoritka, nakonec ale za hodinu a čtvrt dovedla zápas k poměrně hladkému vítězství. K postupu jí pomohlo i jedenáct es.

Na tvrdém povrchu v kalifornském Carlsbadu zahájila sedmá hráčka světového žebříčku Kvitová šňůru severoamerických turnajů před posledním grandslamem sezóny US Open. Třiadvacetiletá tenistka má v plánu hrát ještě v Torontu, Cincinnati a New Havenu.

I Štěpánek dovolil svému soupeři pouhé tři hry

Radek Štěpánek porazil sedmnáctého nasazeného hráče Llodru jednoznačně 6:2, 6:1 a ve vzájemné bilanci si připsal šesté vítězství ze sedmi zápasů.

O postup do čtvrtfinále se Štěpánek, který na washingtonském betonu předloni triumfoval, může utkat s dalším nasazeným Francouzem, turnajovou pětkou Gillesem Simonem. Tomu v druhém kole stojí v cestě ruský protivník Dmitrij Tursunov.

Čtyřiatřicetiletý daviscupový reprezentant Štěpánek prolomil o rok mladšímu soupeři v obou setech dvakrát servis. Od stavu 2:2 vyhrál devět gamů za sebou, v druhé sadě odvrátil všech šest Llodrových brejkbolů a za pouhých 56 minut zápas ukončil.

Tenisový turnaj žen v Carlsbadu v USA (tvrdý povrch, dotace 795 707 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (3-ČR) - Robsonová (Brit.) 6:1, 6:2
Tenisový turnaj mužů a žen ve Washingtonu (tvrdý povrch):
Ženy (235.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Petkovicová (Něm.) - Barthelová (6-Něm.) 6:2, 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
Falconiová, Hrdinová (2-USA/ČR) - Cirsteaová, Wickmayerová (Rum./Belg.) 6:3, 6:2
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Llodra (17-Fr.) 6:2, 6:1

Reklama

Související témata: