Hlavní obsah

Kvitová změní kondičního trenéra. Po US Open začne pracovat se Všetíčkem

Praha

Tenistka Petra Kvitová bude mít nového kondičního trenéra. Po grandslamovém US Open začne s výhledem na novou sezónu pracovat na fyzičce s Markem Všetíčkem, který nahradí Slováka Kristiána Bajzu. ČTK informaci, kterou jako první přinesl server aktuálně.cz, potvrdil mluvčí hráčky Karel Tejkal.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Česká jednička Petra Kvitová během čtvrtfinálového souboje Wimbledonu s dvacátou nasazenou Belgičankou Kirsten Flipkensovou.

Článek

Předloňská wimbledonská vítězka uvedla prostřednictvím Tejkala z turnaje v americkém Carlsbadu, že se se Všetíčkem domluvila během léta. "S Kristiánem jsem se shodli na změně, a až se vrátím z USA po US Open, tak začneme s Markem dřít se zaměřením na následující sezónu," uvedla aktuálně sedmá hráčka světa.

"S Petrou jsme se domluvili a na podzim začneme spolupracovat," řekl Všetíček. "Na práci s hráčkou první světové desítky se těším, ale teď není víc, co bych k tomu řekl. Až budeme mít za sebou několik týdnů či měsíců, můžu říci více," dodal.

Třiadvacetiletá Kvitová, svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy, dlouho spolupracovala se Slovákem Jozefem Ivankem. Za jeho angažmá prožila i životní sezónu 2011, v které vyhrála Wimbledon i Turnaj mistryň, ale po loňském horším roce se rozešli. V zimě se připravovala s Bajzou, ale ten letos s hráčkou nejezdil skoro na žádné turnaje.

Všetíček je dlouhodobým kondičním trenérem Radka Štěpánka a nadále jím bude. Od letošního června se spekuluje, že Štěpánek, bývalý osmý hráč dvouhry žebříčky ATP, je aktuálně přítelem Kvitové, což ale ani jeden z nich nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Reklama

Související témata: