Hlavní obsah

Veselý - Delbonis 6:7, 7:6, 6:4Tenista Veselý vyhrál v Liberci třetí letošní challenger

Dvacetiletý tenista Jiří Veselý vyhrál v Liberci už třetí letošní challenger. Ve finále porazil nasazenou jedničku Argentince Federika Delbonise po třísetové bitvě 6:7, 7:6, 6:4 a navázal na triumfy z dubna v tureckém Mersinu a z květnového challengeru rovněž na antuce v Ostravě.

Článek

Veselý odehrál páté finále na challengerech v sezóně i v kariéře a bilanci závěrečných bitev si vylepšil na 3:2. S Delbonisem, rovněž hrajícím levou rukou, se utkal poprvé v kariéře a bojovali o trofej na premiérovém ročníku Svijany Open tři hodiny.

"Byla to obrovská bitva, hrál velice dobře a agresivním pojetím hry mě hodně hnal. Celkově to bylo hodně vyrovnané," řekl Veselý po proměněném prvním mečbolu, který Delbonis, 63. hráč světa a nedávný přemožitel dlouholeté světové jedničky Švýcara Rogera Federera v semifinále v Hamburku, poslal do autu.

V prvním setu měl český daviscupový reprezentant a 98. tenista žebříčku slabší servis než argentinský soupeř, ale porážku v tie-breaku mu ve druhé sadě vrátil. V rozhodujícím setu si vybral za stavu 2:1 krátkou pauzu na ošetření stehenního svalu a vítěznou jízdu libereckým challengerem dotáhl do konce.

"Je to úžasné vyhrát před domácími fanoušky. Výhra nad hráčem (světové) šedesátky je obrovská zkušenost a motivace, abych byl brzy co nejvýše," dodal Veselý, poražený finalista na letošních challengerech v Prostějově a německém Braunschweigu. Za titul v Liberci získal 80 bodů do žebříčku ATP a prémii 4300 eur z celkové dotace 30 000.

Challenger Svijany Open v Liberci (antuka, dotace 30 000 eur):
Dvouhra - finále:
Veselý (2-ČR) - Delbonis (1-Arg.) 6:7 (2:7), 7:6 (9:7), 6:4.

Reklama

Související témata: