Hlavní obsah

Vstupenky na semifinále Davisova poháru s Argentinou rychle mizí

Praha

O vstupenky na boj tenistů o druhé finále Davisova poháru za sebou je zájem. Sice nejsou po pár hodinách vyprodány jako loni na zápas o titul, ale na zářijové semifinále proti Argentině v Praze se jich v pondělí prodalo už sedm tisíc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český daviscupový tým zleva Ivo Minář, Lukáš Rosol, nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

Článek

Prodej na zápas úřadujících držitelů salátové mísy proti Argentině, který se hraje v pražské O2 areně od 13. do 15 září, začal hodinu po půlnoci na terminálech Sazky a na internetu odstartoval v devět hodin ráno. Z celkové kapacity 12 800 míst šlo do prodeje deset tisíc vstupenek a aktuálně zbývá okolo tří tisíc lístků.

"Čeští fanoušci potvrdili zájem o největší tenisovou domácí událost roku. Naplnilo se naše očekávání, že Davis Cup táhne. Kapitán i hráči už se těší na vyprodanou arénu," řekl majitel pořádající agentury Česká sportovní Miroslav Černošek.

Zájem o semifinále Davisova poháru zvyšuje také fakt, že v případě postupu do finále by Češi obhajovali titul na půdě soupeře, a to v Kanadě nebo v Srbsku. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila loni porazili ve finále v O2 areně Španělsko. Vstupenky na tento zápas se prodaly rychle za jedenáct a čtvrt hodiny.

Letos tým okolo Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka dva zápasy zvládl, i když obě opory měly zdravotní problémy. V 1. kole ve Švýcarsku chyběl po operaci krční páteře Štěpánek a ve čtvrtfinále zase nehrál zraněný Berdych. Tehdy se o důležité body v Astaně proti Kazachstánu postaral Lukáš Rosol. Nyní čeká tenisty Argentina, kterou Češi ve stejné fázi soutěže překvapivě porazili loni na jejich půdě.

Nyní se bude hrát na rychlém povrchu a v hale a favoritem bude český výběr. "Pochopitelně chceme zopakovat postup do finále, domácí prostředí bude naší velkou výhodou," řekl v červenci před odletem na americké turné Berdych.

Reklama

Související témata: