Hlavní obsah

Kvitová - Cirsteaová 6:4, 5:7, 2:6Kvitová si v Torontu semifinále nezahraje. Skončila na raketě Cirsteaové

Aktualizováno

Tenistce Petře Kvitové zůstaly brány semifinále turnaje v Torontu zavřené. Česká jednička a šestka turnaje podlehla ve čtvrtfinále nenasazené Rumunce Soraně Cirsteaové 6:4, 5:7 a 2:6, v utkání celkem sedmkrát ztratila servis. Přišla tak o naději na obhajobu titulu z Rogers Cupu, který loni vyhrála v Montrealu. Předtím Kvitová v osmifinále zdolala Australanku Samanthu Stosurovou dvakrát 6:3 a oplatila tak soupeřce porážku z letošního turnaje na antuce v Římě.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Petra Kvitová porazila v Torontu Australanku Samanthu Stosurovou a je ve čtvrtfinále.

Článek
Fotogalerie

Djokovič zatancoval na Rogers Cupu po výhře nad Němcem Mayerem.

Třiadvacetiletá Kvitová získala v boji o postup mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje úvodní set, i když v něm dvakrát neudržela podání. V druhé sadě dokázala z 0:4 otočit na 5:4, jenže tři další gamy prohrála.

První čtyři hry ztratila česká tenistka i v třetím setu, tentokrát už ale její soupeřka vedení bez větších potíží udržela a při čtvrtém mečbolu více než dvouhodinové utkání ukončila. Kvitová v předchozích vzájemných zápasech Cirsteaovou třikrát porazila, v pátek s ní podruhé prohrála.

Rumunka už v Torontu vyřadila tři nasazené hráčky: před Kvitovou si poradila i s turnajovou devítkou Caroline Wozniackou z Dánska a patnáctkou Jelenou Jankovičovou ze Srbska. Její další soupeřkou bude Číňanka Li Na, čtvrtá nasazená.

Proti Stosurové odvrátila řadu brejkbolů

V osmifinále si Kvitová proti Stosurové pomohla sedmi esy a odvrátila deset z jedenácti brejkbolů. Vítězku turnaje z Carslbadu z minulého týdne porazila popáté v kariéře.

"Na betonu jsem letos nehrála moc zápasů a můžu říci, že tenhle byl jeden z nejlepších," řekla Kvitová. "Podle výsledku to vypadá na snadný zápas, ale bylo to dost vyrovnané. Důležité bylo, že jsem udržela míč ve hře a nechybovala, protože na Samanthě už byla znát únava z předešlých zápasů," uvedla.

Djokovič ztratil s Istominem set

Lídr tenisového žebříčku Srb Novak Djokovič otočil ve třetím kole na turnaji v Montrealu zápas s Denisem Istominem a udržel šanci na třetí titul z Rogers Cupu za sebou. Po prohraném úvodním setu 2:6 zvítězil nad uzbeckým soupeřem dvakrát 6:4 a postup do čtvrtfinále oslavil opět tanečkem na kurtu. Tentokrát přidal i paruku.

Djokovič měl nakročeno, aby následoval jiné vyřazené favority jako wimbledonského šampióna Andyho Murrayho, Tomáše Berdycha či Argentince Del Potra. Hrozbu porážky ale odvrátil. "První půlku zápasu byl lepším hráčem. Nemohl jsem najít rytmus, dělal jsem hrozně moc chyb. Byl jsem pod tlakem a musel bojovat až do posledního okamžiku," přiznal Djokovič.

Ve čtvrtfinále ho čeká Francouz Richard Gasquet, kterého loni ve finále stejného turnaje porazil ve dvou setech.

Pospisil postoupil v Montrealu už do semifinále

Přemožitel českých tenistů Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha, Kanaďan s českými kořeny Vasek Pospisil, se nezastavil ani ve čtvrtfinále. K historickému postupu do semifinále mu pomohly zdravotní problémy Rusa Nikolaje Davyděnka, jenž jejich vzájemný duel vzdal za stavu 0:3.

Třiadvacetiletý Pospisil, pro nějž byl už postup do čtvrtfinále turnaje Masters životním úspěchem, se tak stal prvním domácím semifinalistou Rogers Cupu od roku 1969. O finále se navíc utká s krajanem a daviscupovým kolegou Milosem Raonicem, jenž ve čtvrtfinále porazil 7:6, 4:6 a 6:4 Ernestse Gulbise z Lotyšska.

Jednasedmdesátý hráč světa Pospisil bojoval ve čtvrtek více než dvě a půl hodiny úspěšně s Berdychem, dnes mu ale k postupu stačilo 20 minut. Davyděnko zápas vzdal kvůli problémům s dýcháním.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2 369 000 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Stosurová (12-Austr.) 6:3, 6:3
Cibulková (SR) - Vinciová (10-It.) 6:3, 7:6 (7:4)
Cirsteaová (Rum.) - Jankovičová (15-Srb.) 6:3, 6:4.
Dvouhra - čtvrtfinále:
Cirsteaová (Rum.) - Kvitová (6-ČR) 4:6, 7:5, 6:2
A. Radwaňská (3-Pol.) - Erraniová (5-It.) 7:6 (7:1), 7:5
Li Na (4-Čína) - Cibulková (SR) 7:6 (7:1), 6:2.
Čtyřhra - 2. kolo:
Görgesová, Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) - Hantuchová, Hingisová (SR/Švýc.) 6:2, 6:4.
Tenisový turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 3 496 085 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Istomin (Uzb.) 2:6, 6:4, 6:4
Raonic (11-Kan.) - Del Potro (6-Arg.) 7:5, 6:4
Gasquet (7-Fr.) - Nišikori (9-Jap.) 1:6, 6:3, 6:3
Davyděnko - Bogomolov (oba Rus.) 6:4, 6:3.
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pospisil (Kan.) - Davyděnko (Rus.) 3:0 skreč.
Raonic (11-Kan.) - Gulbis (Lot.) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4.
Čtyřhra - 2. kolo:
Peya, Soares (3-Rak./Braz.) - Berdych, Llodra (ČR/Fr.) 3:6, 7:6 (7:4), 10:6
Fleming, A. Murray (Brit.) - Paes, Štěpánek (4-Indie/ČR) 6:3, 6:3.

Reklama