Hlavní obsah

VIDEO: Filuta Berdych překvapil Pospisila podáním spodem. Ale sudí byl proti

Montreal

Po Radku Štěpánkovi ani Tomáš Berdych nedokázal v Montrealu zastavit kanadského nadějného tenistu Vaska Pospisila. Český tenista se celý zápas potýkal se servisem. A když se mu podařilo Posipisila překvapit, rozhodčí mu eso neuznal.

Berdychův servis spodem

 
Článek

Pospisil vyřadil v prvním kole Američana Johna Isnera. A pak si tenista s českými rodiči smlsnul na dvou Češích - nejdříve ve dvou setech vyřadil Radka Štěpánka a ve 3. kole si vyšlápl dokonce na šestého hráče světa Tomáše Berdycha.

Rodák z Valašského Meziříčí se celý zápas nemohl srovnat na servisu. Během zápasu nasbíral celkem 11 dvojchyb a jen 10 es. Do této statistiky se mu nepočítal servis, kterým podal v sedmé hře třetího setu.

Za stavu 30:0 totiž místo klasického podání po nadhozu poslal míček na druhou stranu spodem. Jako tradičně vykročil směrem k podavači, aby si utřel ruce do ručníku, a přesouval se na druhou stranu kurtu. Rozhodčí na umpiru mu však bod nepřiznal. A Berdych nechápal proč. Smál se a kroutil hlavou.

Umpirový sudí však krátce před Berdychovým servisem zahlásil napomenutí kvůli překročení časového limitu (mezi výměnami by nemělo uběhnout víc než 25 vteřin). A proto Berdychův servis neuznal. Český tenista nakonec podal tradičním způsobem a výměnu vyhrál. Na vítězství v zápase to ale nestačilo.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori