Hlavní obsah

Nadal - Djokovič 6:4, 3:6, 7:6 (7:2)Nadal po bitvě udolal Djokoviče a v Montrealu je ve finále. O titul si zhraje i Serena Williamsová

Aktualizováno

Další obrovskou bitvu tenisových gigantů vyhrál opět Rafael Nadal. V semifinále turnaje Masters v Montrealu porazil světovou jedničku a vítěze předchozích dvou ročníků Novaka Djokoviče po dvou a půl hodinách 6:4, 3:6 a 7:6. Již v 36. vzájemném zápase si Nadal vylepšil bilanci se srbským rivalem na 21:15 a v Kanadě má na dosah osmý titul v sezóně. S výjimkou jediného všechny vybojoval na antuce.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Rafael Nadal na turnaji v Montrealu.

Článek

Španělský vítěz celkem 57 turnajů ATP včetně 12 grandslamů ukončil Djokovičovi sérii 13 vyhraných zápasů na Rogers Cupu a zopakoval výhru z pětisetové bitvy v semifinále letošního Roland Garros. Na tomto antukovém grandslamu je Nadal s osmi triumfy rekordmanem. "Jediná šance, jak Novaka porazit, je hrát bez chyb a na hranici možností. A to se mi povedlo. Hrál jsem výborný tenis a v klíčových chvílích volil správná rozhodnutí," řekl Nadal.

V Montrealu absolvuje první turnaj po nečekaném debaklu v červnu ve Wimbledonu, kde vypadl hned v prvním kole. Nad Djokovičem v rozhodujícím tie-breaku vedl už 6:0, nakonec proměnil třetí mečbol. Jeho finálovým soupeřem bude dnes od 21:00 SELČ domácí Kanaďan Milos Raonic. Bez ohledu na výsledek se Nadal v pondělním žebříčku posune ze čtvrtého místa na třetí, Raonic bude poprvé hráčem elitní desítky.

Radwaňská kladla tuhý odpor

Světová jednička Serena Williamsová i pošesté porazila polskou tenistku Agnieszku Radwaňskou a v Torontu si zahraje o 54. titul v kariéře a osmý letošní. Favorizovaná Američanka ale narazila na tuhý odpor čtvrté hráčky žebříčku a vyhrála až po dvouhodinovém vyrovnaném průběhu 7:6 a 6:4.

"Už jsem proti ní delší dobu nehrála a trochu zapomněla, jak ploché údery umí zahrát. Ale dobře to dopadlo, určitě jsme odehrály další dobrý zápas," řekla jednatřicetiletá Williamsová.

Její finálovou soupeřkou bude čtvrtfinálová přemožitelka Petry Kvitové nenasazená Rumunka Sorana Cirsteaová, která se pokusí zaskočit i Williamsovou a překvapivé tažení korunovat po pěti letech druhým titulem na okruhu WTA.

Pokud Williamsová splní roli jasné favoritky, s 54. triumfem se v historickém pořadí odpoutá na devátém místě od krajanky Moniky Selešové.

Tenisový turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 3,496.085 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (4-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2)
Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,369.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - A. Radwaňská (3-Pol.) 7:6 (7:3), 6:4

Reklama

Související témata: