Hlavní obsah

Davis Cup: proti Argentině bude chybět Štěpánek

PRAHA

Nehrající kapitán daviscupového týmu Cyril Suk oznámil nominaci na utkání prvního kola soutěže. Pro březnové utkání s Argentinou vybral českou jedničku Jiřího Nováka, olympijského čtvrtfinalistu Tomáše Berdycha a nováčky Tomáše Zíba a Jana Hernycha. Sukův návrh projedná ve čtvrtek výkonný výbor tenisového svazu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Nováček v daviscupovém týmu Jan Hernych

Článek

"Argentina je velice těžký soupeř. Jejich hráči jsou na žebříčku výše, navíc hrají na antuce a doma. Ale v Davisově poháru se už mnohokrát ukázalo, že tabulkové předpoklady neplatí a nikdo dopředu nic nemůže říct," hlásil Suk z Rotterdamu, kde hraje čtyřhru na turnaji ATP. "Favority jsou domácí, ale my nepojedeme prohrát," prohlásil.

Oporou českého týmu má být Novák. "Měl skvělý podzim a na kurtu nechá duši," uvedl Suk. "Berdych je nadějný hráč, který už má v Davis Cupu zkušenosti. Věřím, že na své úspěchy naváže. Zíb má dobrou formu, jeho předností je výborná kondice, která může být na antuce velkou výhodou," řekl český kapitán. Hernych podle něho nemá co ztratit a může jen překvapit.

Nabídku letět do Argentiny dostal od Suka také Radek Štěpánek, finalista nedávného turnaje v Miláně, ale odmítl ji. "Chce se plně soustředit na osobní kariéru ve dvouhrách s cílem dostat se co nejvýš v žebříčku," uvedl Suk.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články