Hlavní obsah

Nadal - Raonic 6:2, 6:2Nadal se vrátil k tenisu triumfem v Montrealu, Williamsová získala v Torontu letošní osmý titul

Aktualizováno

Španělský tenista Rafael Nadal při svém prvním turnajovém startu po nečekaném vyřazení v prvním kole Wimbledonu získal titul v Montrealu. Ve finále porazil 6:2, 6:2 domácího Milose Raonice a připsal si 25. titul z turnajů kategorie Masters a celkem 58. v kariéře. Světová tenisová jednička Serena Williamsová získala před blížícím se US Open už osmý titul v sezóně. Jednatřicetiletá Američanka porazila ve finále v Torontu 6:2, 6:0 překvapení turnaje Soranu Cirsteaovou z Rumunska a připsala si 54. titul v kariéře.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Rafael Nadal na turnaji v Montrealu.

Článek
Fotogalerie

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz absolvoval stejně jako Williamsová těžší semifinále než samotný boj o titul - po třísetové bitvě se světovou jedničkou Novakem Djokovičem nedal sedmadvacetiletý Španěl Raonicovi šanci.

Domácího tenistu s tvrdým servisem porazil i ve čtvrtém vzájemném utkání a prestižní kanadský turnaj dobyl potřetí v kariéře. Raonic se díky postupu do finále dostane v novém vydání žebříčku ATP jako první Kanaďan v historii do elitní desítky.

Nadal si polepší na třetí místo, a pokud si udrží formu z Montrealu i v dalších turnajích včetně US Open, může pomýšlet i na návrat do čela žebříčku. Z minulého roku totiž neobhajuje žádné body, protože kvůli zranění kolena od Wimbledonu nehrál.

Williamsová slavila po necelé hodině

Na rozdíl od semifinále proti Agnieszce Radwaňské, s níž bojovala dvě hodiny, bylo finále pro Williamsovou jasnou záležitostí. Nenasazené soupeřce nedala šanci a třetí turnajové vítězství na Rogers Cupu mohla začít slavit po necelé hodině.

Navzdory finálové porážce prožila Cirsteaová životní týden. Na cestě do boje o titul vyřadila dvě bývalé světové jedničky (Jelenu Jankovičovou a Caroline Wozniackou), dvě grandslamové šampiónky (obhájkyni titulu Petru Kvitovou a Li Na) a nestačila až na jasnou vládkyni současného tenisu Williamsovou.

Toronto (tvrdý povrch, dotace 2,369.000 dolarů)
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:0
Čtyřhra - finále:
Jankovičová, Srebotniková (Srb./Slovin.) - Grönefeldová, Peschkeová (3-Něm./ČR) 5:7, 6:2, 10:6.
Montreal (tvrdý povrch, dotace 3,496.085 dolarů)
Dvouhra - finále:
Nadal (4-Šp.) - Raonic (11-Kan.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Peya, Soares (3-Rak./Braz.) - Fleming, A. Murray (Brit.) 6:4, 7:6 (7:4)

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner