Hlavní obsah

Kurty na US Open budou zastřešeny do roku 2018

Centrální kurt Arthura Ashe a kurt Louise Armstronga v dějišti tenisového US Open budou do roku 2018 zastřešeny. Projekt přestavby areálu ve Flushing Meadows podle organizátorů posledního grandslamu sezóny vyjde na 550 miliónů dolarů (asi 10,6 miliardy korun).

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Architekt Matt Rossetti představuje v New Yorku novou podobu kurtu Arthura Ashe.

Článek
Fotogalerie

Mezi další chystané novinky patří mimo jiné zvětšení kapacity arény Grandstand z šesti na osm tisíc, která by měla být hotová už za dva roky. Zbytek úprav včetně navýšení míst u kurtu Louise Armstronga z deseti na 15 tisíc by měly být hotové do roku 2018.

"Víme, že nás čeká hodně překážek a neznámých, abychom splnili tenhle časový plán. Ale na výzvu jsme připraveni a doufáme, že se nám to povede," řekl výkonný ředitel amerického tenisového svazu Gordon Smith.

Připojí se k Australian Open a Wimbledonu

US Open se tak připojí k Australian Open a Wimbledonu, kde už zatahovací střechu mají. Zakrytí centrálního kurtu navíc plánují i na pařížském grandslamu Roland Garros. Představitelé amerického turnaje přitom ještě loni tvrdili, že jim výstavbu střechy nad největším tenisovém stadionu světa s kapacitou 22.500 diváků komplikují náročné podmínky včetně nestabilního podloží.

Program US Open se přitom už pětkrát za sebou kvůli dešti protáhl až do pondělí. Letošní turnaj, který začne 26. srpna, proto poprvé dopředu plánuje s pozdějším vyvrcholením.

Reklama