Hlavní obsah

Klejbanovová vyhrála svůj první grandslamový zápas po rakovině

New York

Po dvou a půl letech si ruská tenistka Alisa Klejbanovová zahrála na grandslamu a v prvním kole US Open uspěla. Bývalá dvacátá hráčka světa, která se loni vrátila na kurty poté, co se vyléčila z rakoviny, zdolala v New Yorku Monicu Puigovou z Portorika 6:4, 3:6 a 7:5.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Ruská tenistka Alisa Klejbanovová v roce 2011 krátce před atakem rakoviny.

Článek

"Beru to krok za krokem a užívám si každý den. Snažím se pomaličku zlepšovat a hrát co nejlépe," řekla čtyřiadvacetiletá rodačka z Moskvy. "Všechno jsem už zažila, ale teď je to pro mě nové, proto se to snažím znovu prožívat a užívat," uvedla po vítězství nad čtyřiačtyřicátou hráčkou světa.

Předloni v červenci v den 22. narozenin Ruska oznámila, že má zhoubný nádor lymfatických uzlin. Vítězka dvou turnajů WTA je v žebříčku aktuálně na 363. místě a US Open hraje, protože využila pravidlo chráněného žebříčku, který mohou hráčky při návratu po zranění nebo nemoci využít na osmi turnajích.

Na US Open hraje Klejbanovová počtvrté v kariéře a ve druhém kole je potřetí. Její příští soupeřkou bude devátá nasazení Jelena Jankovičová ze Srbska.

Reklama