Hlavní obsah

Berdych - Lorenzi 6:1, 6:4, 6:1Berdych si smlsnul na Lorenzim, do druhého kola US Open postupuje i Kvitová

oc, rojSport.cz
Aktualizováno

Bez nejmenších potíží postoupil český tenista Tomáš Berdych do druhého kola US Open. Pátý nasazený zdolal ve svém úvodním zápase na posledním grandslamovém turnaji sezóny Itala Paola Lorenziho po setech 6:1, 6:4 a 6:1. Do další fáze turnaje postoupila také česká ženská jednička Petra Kvitová, která porazila Japonku Misaki Doiovou 6:2, 3:6 a 6:1. Z postupu se raduje i Lucie Šafářová, z turnaje naopak vypadli Jiří Veselý, Lukáš Rosol a Klára Zakopalová.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych na US Open

Článek

Lorenzi českého daviscupového reprezentanta příliš neprověřil. Berdychovi se podařil vstup do všech tří sad, v nichž se brzy ujal vedení a sety dovedl do vítězných konců. Osmdesátý hráč žebříčku na tvrdou hru od základní čáry svého soka nestačil, českému hráči se navíc dařily returny.

Berdych nakonec povolil Lorenzimu získat pouze šest her. Pátý hráč žebříčku se ve druhém kole střetne s Denisem Kudlou. Američan v úvodním kole vyřadil Berdychova parťáka z Davis Cupu Jiřího Veselého po setech 6:2, 6:2, 6:7 a 7:5.

Do dalšího kola nepostoupil ani Lukáš Rosol, který nestačil na Němce Benjamina Beckera. Rosol prohrál po setech 3:6, 6:3, 3:6 a 6:4 a připsal si osmou porážku v prvním kole v řadě.

Kvitová bojovala tři sety

Kvitová začala duel proti 92. hráčce světa podle očekávání. Japonce hned na úvod dvakrát sebrala servis, sama sice musela odvracet brejkboly, ale přesto rychle pádila za ziskem první sady. Tenistku z Fulneku nijak nevyváděl z tempa ani nepříjemný vítr na hlavním stadiónu Arthura Ashe.

I díky solidnímu servisu vyhrála Češka úvodní dějství 6:2. Pouhých 159 cm měřící Japonka se ale rozhodně nevzdávala, dobře se pohybovala a i z returnu dokázala nadělat favoritce problémy.

Česká tenistka se nevyvarovala chybám, dvakrát si prohrála podání a i přes řadu odvrácených setbolů nakonec prohrála druhé dějství 3:6. Ve třetím už ale jasně dominovala a vyhrála 6:1.

Šafářová postupuje, Zakopalová opět nezvládla první kolo

Třísetovou bitvu na úvod US Open úspěšně zvládla i Lucie Šafářová, která porazila Ukrajinku Lesju Curenkovou  6:3, 2:6 a 6:4. Její příští soupeřkou bude desátá nasazená Italka Roberta Vinciová.

Hned na úvod turnaje naopak vypadla Klára Zakopalová. Jedenatřicátá nasazená hráčka nestačila na Tchajwanku Hsieh Su-Wei, které podlehla dvakrát 3:6. Na závěrečném grandslamovém turnaji roku tak vypadla Zakopalová i podesáté v prvním kole.

Tenisové US Open
1. kolo
Muži:
Berdych (5-ČR) - Lorenzi (It.) 6:1, 6:4, 6:1.
Kudla (USA) - Veselý (ČR) 6:2, 6:2, 6:7 (6:8), 7:5.
Becker (Něm.) - Rosol (ČR) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.
Ženy:
Kvitová (7-ČR) - Doiová (Jap.) 6:2, 3:6, 6:1on-line
Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) - Zakopalová (31-ČR) 6:3, 6:3
Šafářová (ČR) - Curenková (Ukr) 6:3, 2:6,6:4

Reklama

Související témata: