Hlavní obsah

Wimbledonského hrdinu Američané vybučeli. Janowicz je naštval podáním spodem

New York

Ve Wimbledonu sklízel nadšené ovace za nečekanou jízdu až do semifinále slavného turnaje, jenže dva měsíce poté vypadl Polák Jerzy Janowicz překvapivě už v prvním kole US Open. Navíc ho fanoušci na posledním grandslamu sezóny vybučeli. Hladká třísetová porážka světové čtrnáctky od prakticky neznámého Argentince Maxima Gonzaleze, jemuž patří až 247. místo na žebříčku ATP, byla jednou z největších senzací druhého hracího dne ve Flushing Meadows.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Polák Jerzy Janowicz.

Článek

Janowicze viditelně trápily bolesti zad, které si přivodil v sobotu v posilovně. Špatný vývoj zápasu v kombinaci se zdravotními problémy pořádně pocuchaly nervy polského tenisty.

Pouštěl se do hádek s umpirovým rozhodčím, hodil také na kurt svoji lahev s pitím a navíc si proti sobě poštval publikum. Tomu se velmi nelíbilo, když Polák v páté hře třetí sady zkusil podání spodem. Fanoušci to vzali jako neúctu k soupeři a Janowicze vybučeli.

Chtěl zkusit něco jiného

„Po mém strkanci, nenazval bych to totiž podáním, on zahrál dva vítězné míče. Tak jsem se rozhodl zkusit něco jiného," hájil se wimbledonský semifinalista.

Pravdou je, že zdravotní stav ho při podání velmi limitoval. Tenista s jedním z nejtvrdších servisů na okruhu tentokrát posílal na druhou stranu dvorce míče rychlostí sotva sto mil za hodinu. Jeho žádost o prášky proti bolesti lékař zamítl, protože v úterý už předtím dostal silnou dávku.

„Cítíl jsem se, jako by mi někdo bodl nůž do zad. Měl jsem velké bolesti ve spodní části zad. Tři dny jsem nemohl trénovat, sotva jsem chodil. Přitom jsem byl předtím ve velmi dobré formě. Proto jsem teď tak zklamaný. Stalo se mi to v posilovně, když jsem tvrdě makal. Před zápasem jsem dostal injekce proti bolesti, silné dávky. Jenže pak jsem nemohl vůbec servírovat, prostě to nešlo," smutnil dvaadvacetiletý tenista.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková