Hlavní obsah

Těžší protivník asi nebyl. Berdycha čeká na US Open neoblíbený buldok Wawrinka

New York

V osmifinále US Open nasazená pětka horšího soka vyfasovat nemohla. Tomáš Berdych bude o postup mezi nejlepších osm tenistů newyorského grandslamu usilovat proti 10. hráči světa Stanislasi Wawrinkovi. Utká začne nejdříve v 23 hodin SELČ (on-line reportáž na Sport.cz).

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Tomáš Berdych během zápasu s Francouzem Benneteauem ve třetím kole US Open.

Článek

Z posledních pěti zápasů s ním čtyři prohrál. Celkovou bilanci s 28letým soupeřem má Berdych 5:6, když v paměti fanoušků ještě je skvěle otočený tie break čtvrté sady daviscupového duelu v Ženevě.

Wawrinka v něm v únoru vedl 5:2, prohrál 5:7, Švýcaři šli do baráže a poražený na tiskovce málem vzlykal. „Jinak je Wawrinka buldok a speciálně pro Tomáše nepříjemný hráč," ví kapitán obhájců DC Jaroslav Navrátil.

Berdych - Wawrinka od roku 2010:
MADRID 2013 3:6, 6:4, 4:6
DC ŽENEVA 2013 6:3, 6:4, 3:6, 7:6
INDIAN WELLS 2011 6:3, 4:6, 4:6
ČENNAÍ 2011 4:6, 1:
ŘÍM 2010 6:2, 3:6, 6:7

Berdych je v New Yorku posledním českým zástupcem ve dvouhrách. Ve třetím kole seřezal Francouze Benneteaua a pochvaloval si, že předváděl hru, jakou plánoval. „Je dobře, když má člověk pohodu. Zatím bych z toho vědu nedělal. Zvládl jsem tři zápasy a teď mě nečeká žádný snadný soupeř," tvrdil Berdych.

Wawrinkovým grandslamovým maximem v letošním roce je čtvrtfinále Roland Garros, na antuce si neúspěšně zahrál i o titul madridského Masters, kde v semifinále porazil právě Berdycha.

„Hlavně jeho bekhend je moc nepříjemný. Když mu to jde, má hodně variant, co z té strany zahrát, ale když se trošku necítí, tak se z té výhody stává velká nevýhoda," líčil Berdych. „Je to další výzva. Těžší protivník pro osmifinále asi nebyl," řekl loňský semifinalista, jenž by v případě vítězství narazil na lepšího z dvojice Murray - Istomin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články