Hlavní obsah

Braly jsme je jako jakékoli jiné hráčky, vysvětlovala Hlaváčková triumf nad sestrami Williamsovými

Praha
Aktualizováno

České tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou si stejně jako v minulém roce zahrají na US Open finále čtyřhry. Stříbrné olympijské medailistky vyhrály souboj o finále nad sestrami Serenou a Venus Williamsovými (6:4, 6:2). „Porazily jsme je tím, že jsme je braly jako jakékoli jiné hráčky. A hrály jsme obě úplně nejlíp, co umíme," zářila po dvousetové bitvě Hlaváčková.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Lucie Hradecká (vlevo) se s Andreou Hlaváčkovou raduje z postupu do deblového finále US Open.

Článek
Fotogalerie

„Jsme nadšené. Porazily jsme skvělý tým, každou výměnu jsme hrály na maximum a z postupu do finále jsme šťastné," řekla Hlaváčková na kurtu. České tenistky porazily americké sestry poprvé v kariéře. V předešlých dvou vzájemných zápasech prohrály ve finále Wimbledonu a posléze i olympijských her v Londýně.

V utkání s Williamsovými dokázala česká dvojice vzít favorizovaným Američankám hned pětkrát podání. V prvních pěti hrách přitom měly soupeřky vždy možnost game získat, ale Hradecká s Hlaváčkovou vedly 4:1. Set už nepustily a převahu měly i ve druhém, v kterém ztratily dvě hry. „Byly jsme pořád nahoře a šly jsme si pro každý balón," řekla Hradecká Radiožurnálu.

„Porazily jsme je tím, že jsme je braly jako jakékoli jiné hráčky. Tudíž jsme si na ně dovolily hrát, co hrajeme na ostatní a nemyslely si, že nic nezkazí a všechno zabijou. A hrály jsme obě úplně nejlíp, co umíme," uvedla Hlaváčková.

Poslední překážkou Bartyová a Dellacquaová

Ve finále se Hradecká s Hlaváčkovou střetnou s Ashleigh Bartyovou a Casey Dellacquaovou. Australanky jsou letos už ve třetím grandslamovém finále, ale na Australian Open a ve Wimbledonu odešly poraženy. Češky s nimi letos prohrály ve čtvrtfinále Wimbledonu. „Máme jim co vracet a je na čase je porazit. Finále si půjdeme užít, protože jsme úplně moc nečekaly, že se do něj přes ‚Williamsky' dostaneme a spadne z nás nervozita," řekla Hlaváčková. „Je to finále, nebude to lehký, ale chceme vyhrát," uvedla Hradecká.

Hlaváčková může ve Flushing Meadows slavit druhý triumf, v pátek poprvé v kariéře oslavila grandslamový titul ve smíšené čtyřhře spolu s Maxem Mirným. S Hradeckou už ovládly v roce 2011 Roland Garros.

Finále ženské čtyřhry US Open začíná v sobotu večer ve 22:50 SEČ.

Reklama